Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για το συμβάν στους Βουλιαράτες

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2018 17:38 Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2018 17:37 Από: Tachydromos

Συνέντευξη στην εφημερίδα Politika της Σερβίας παραχώρησε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εν όψει της επίσκεψής του στο Βελιγράδι σήμερα και αύριο.

Για το θέμα του θανάτου του μέλους της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας στην Αλβανία Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι παραμένουν πολλά κενά και θολά σημεία τα οποία πρέπει να διευκρινιστούν από τις αλβανικές αρχές. Προσθέτει δε ότι δηλώσεις που έγιναν από την Αλβανική πλευρά «δεν βοήθησαν» και πρέπει όλοι να είναι «πολύ προσεκτικοί».

Πώς βλέπετε τις σχέσεις με την Αλβανία, ιδίως υπό το πρίσμα των πρόσφατων γεγονότων;

-Το τελευταίο περιστατικό με τον πυροβολισμό και το θάνατο του Έλληνα ομογενούς, έχει αφήσει ακόμα πολλά κενά και θολά σημεία που χρειάζονται διευκρίνιση από τις αλβανικές αρχές. Κάποιες δηλώσεις που επίσης έγιναν από την Αλβανική πλευρά δεν βοήθησαν την όλη κατάσταση και πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί. Πέραν αυτού, οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να διαφυλαχθούν και να μην επηρεαστούν από ατυχείς δηλώσεις ή αναφορές, πολύ περισσότερο από ενέργειες που μπορεί να τις πλήξουν σοβαρά.

Nd.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon