Ένα σενάριο: Από τι μπορεί να κινδυνεύσει το αλβανικό κράτος- Του Αρτάν Φούγκα

Δημοσιεύθηκε: 01/12/2018 11:23 Τελευταία Ενημέρωση: 02/12/2018 09:17 Από: Tachydromos

Από τι μπορεί να κινδυνεύσει το αλβανικό κράτος;

Χωρίς τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς τη συμμαχία ΗΠΑ –ΕΕ, χωρίς το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη σταθερότητα των συνόρων των Βαλκανίων, στην περίπτωση μιας γενικότερης πολιτικής και γεω-στρατηγικής κρίσης, το σημερινό αλβανικό κράτος, με τις αδυναμίες που παρουσιάζει έναντι των άλλων δυνάμεων, δεν παραμένει ούτε μια ώρα στα πόδια του, όχι 24 ώρες, και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερο από 48 ώρες.
Ένα πιθανό σενάριο φαντασίας θα ήταν το εξής:

Οι Έλληνες κάνουν απόβαση στην Κορυτσά και στο Αργυρόκαστρο κι ανυψώνου τη σημαία τους στο κάστρο.  Οι Ιταλοί ανακτούν τις πρώην κτήσεις της Βενετίας και θέτουν υπό έλεγχο το κομμάτι από τυο Δυρράχιο μέχρι τη Λέζια. Οι Σέρβοι επιτίθενται στη Σκόδρα και τίθενται σε εγρήγορση για να ανακόψουν το δρόμο στις υπόλοιπες δυνάμεις.

Η εν δυνάμει βουλγαρο-μακεδονική συμμαχία κάνει απόβαση γύρω από τη λίμνη της Οχρίδας και μέχρι τη Ντίμπρα.  Οι Τούρκοι παίρνουν αμέσως υπό έλεγχο το Πασαλιμάνι και κατακτούν ξανά την Κρούγια παίρνοντας ομήρους για γενίτσαρους όλα τα πρώτα παιδιά των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Παραμένει το κράτος του Κεμάλ Μπέη, το τρίγωνο Αυλώνα –Βεράτι –Ελμπασάν.
Πρόεδρος της κυβέρνησης ανδρείκελων αναλαμβάνει ο Μιτχάτ Φράσερι, ο οποίος έχει ξαναγυρίσει στην Πατρίδα.

Με εκείνα τα τρίχα οχήματα που είδα στην έκθεση του Μεγάρου των Συνεδρίων, που περισσότερο μπορεί να χρησιμεύσουν για να διαλύσουν βρέχοντας με νερό τα πλήθη διαδηλωτών μπροστά στο Δημαρχείο των Τιράνων, με το ελικόπτερο που μπορεί να χρησιμεύσει μόνο για να μεταφέρει στο μαιευτήριο τις έγκυες γυναίκες, καθώς και με εκείνα τα τρία κινέζικα ή σωβιετικά τζιπ από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δύσκολα θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα σύνορα.

Εύχομαι να υπάρχουν κι άλλα άρματα.

Για τα αγόρια και τα κορίτσια, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να έρθουν από τη Γερμανία που ασκούν το επάγγελμα του νοσοκόμου και της μαίας χωριών και να τα γυμνάσουμε ως πολεμιστές στα τανκς.

Γι αυτό, προσοχή, το καλό που σας θέλω, γιατί θα καταντήσουν σαν το κεφάλι του Αλή Πασά να κατρακυλά στις σκάλες του κάστρου των Ιωαννίνων.

Ας μην εμφυσούμε περισσότερο τον εθνικισμό, γιατί θα βγούμε κουρεμένοι στο τέλος.

Πηγή: Syri.net

Μετάφραση tachydromos.org

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon