Αλβανικά «καψώνια» σε δημοσιογράφους και συγγενείς του Κατσίφα στα σύνορα

Δημοσιεύθηκε: 08/12/2018 06:33 Τελευταία Ενημέρωση: 08/12/2018 11:41 Από: Tachydromos

«Καψώνια» σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά ακόμα και δημοσιογράφους έκαναν αλβανικές Αρχές σε όσους Έλληνες θέλησαν να μεταβούν σήμερα στη γειτονική χώρα για να καλύψουν το μνημόσυνο του 35χρονου, το οποίο θα τελεστεί αύριο, Σάββατο Αλβανικά «καψώνια» σε δημοσιογράφους και συγγενείς του Κατσίφα στα σύνορα..

«Καψώνια» σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά ακόμα και δημοσιογράφους έκαναν αλβανικές Αρχές σε όσους Έλληνες θέλησαν να μεταβούν σήμερα στη γειτονική χώρα για να καλύψουν το μνημόσυνο του 35χρονου, το οποίο θα τελεστεί αύριο, Σάββατο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 οι δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους, τη στιγμή που χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, από τη Μόσχα για να δοθεί λύση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ακόμα και σε συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τους δημοσιογράφους, μετά τις τυπικές διατυπώσεις με επίδειξη ταυτοτήτων, αλλά και ερωτήσεις για τον λόγο επίσκεψής τους στη χώρα, οι αλβανοί αστυνομικοί έψαξαν αποσκευές τους, ενώ πέρασαν από scanner ακόμα και τα αυτοκίνητά τους.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα protothema.gr, «ανεπιθύμητος για λόγους εθνικής ασφάλειας» θεωρήθηκε από τις αλβανικές Αρχές ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης, στον οποίο απαγορεύτηκε τελικά η είσοδος στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», ο οποίος είχε μεταβεί κανονικά στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου πριν από περίπου έναν μήνα, για να καλύψει την κηδεία του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, κρίθηκε αυτή τη φορά «persona non grata» από τις αλβανικές αρχές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος ερωτήθηκε για την ιδιότητά του και για τον λόγο της επίσκεψής του στη χώρα, και στη συνέχεια οι αλβανοί αστυνομικοί έψαξαν την τσάντα του και χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι του ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να είχε ειδική άδεια για να το έχει μαζί του. Ακολούθως του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τα δημοσιεύματά του για τη δολοφονία Κατσίφα και δίχως επαρκείς εξηγήσεις του απαγόρευσαν την είσοδο στη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται πως οι Αρχές της γειτονικής χώρας είχαν γνωστοποιήσεις πως υπάρχει λίστα με 60 ονόματα ανεπιθύμητων Ελλήνων στη χώρα, δίχως ωστόσο να δώσουν τη λίστα αυτή στη δημοσιότητα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 την ώρα του μνημόσυνου, αλβανοί εθνικιστές διοργανώνουν αντισυγκέντρωση ενάντια στον ελληνικό εθνικισμό όπως λένε, με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία».

Πηγή:in.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon