Μνημόσυνο Κατσίφα - Ενταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Δημοσιεύθηκε: 08/12/2018 11:40 Τελευταία Ενημέρωση: 08/12/2018 11:02 Από: Tachydromos

Η Ελληνική Αστυνομία απώθησε ταξιδιώτες προς την Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα - Οι αλβανικές αρχές έχουν «μπλοκάρει» λεωφορεία από την Ελλάδα προς την Αλβανία - Ενταση και στο Ηράκλειο - τραυματίσθηκε αστυνομικός

Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα (11.30 π.μ.), καθώς οι αλβανικές αρχές έχουν μπλοκάρει λεωφορεία με πολίτες που ταξιδεύουν προς τη γειτονική χώρα - αρκετοί για να βρεθούν στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Οι αλβανικές αρχές προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους και με αστείες προφάσεις απαγορεύουν σε ταξιδιώτες να συνεχίσουν προς τη γειτονική χώρα, ενώ πριν από λίγο, την ώρα που πολίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν αλυσίδα μπροστά από το συνοριακό σταθμό, απωθήθηκαν από δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Εκεί οι αντέδρασαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα που παρεμποδίστηκαν να ταξιδεύσουν προς την Αλβανία, έκαναν με τη σειρά τους αλυσίδα για να εμποδίσουν την είσοδο στην Ελλάδα σε κάθε αλβανικό λεωφορείο και Ι.Χ.Ε. Τότε παρενέβη η ΕΛΑΣ και τους απώθησε.

Eνταση στο Ηράκλειο

Κλίμα έντασης επικράτησε το πρωί στο Ηράκλειο μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά τη διάρκεια τέλεσης μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με το flashnews.gr το μνημόσυνο τελέστη με πρωτοβουλία του κινήματος πολιτών "ΑΡΔΗΝ" και του κινήματος "Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος" του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Protothema.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon