Επικίνδυνη διαδήλωση εθνικιστών στο Αργυρόκαστρο

Δημοσιεύθηκε: 10/12/2018 13:40 Τελευταία Ενημέρωση: 10/12/2018 14:37 Από: Tachydromos

Ενώ το Σάββατο, στους Βουλιαράτες, η Εθνική Ελληνική Μειονότητα και ευρύτερα έλληνες από πολλές περιοχές, συμμετείχαν στο Μνημόσυνο για τον δολοφονημένο απ’ τις δυνάμεις της Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Κατσίφα, σε πλατεία του Αργυροκάστρου, απέναντι ακριβώς απ’ το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας είχαν συναχθεί σε διαδήλωση διάφορα εθνικιστικά στοιχεία.

Μέσα από άλλα τεκταινόμενα το διήμερο αυτό και δεδομένου της μικρής σχετικά συμμετοχής στην εθνικιστική μάζωξη, υπήρξε μια διάθεση ώστε να υποβαθμιστεί η επικινδυνότητα της.

Ωστόσο όμως πρόκειται για μια άκρως ανησυχητική διαδήλωση δεδομένου ότι ενώ προσχηματικά επικαλούνται οι συναγόμενοι ότι θα διαμαρτύρονταν για απώλειες ζωών αλβανών στην Ελλάδα, στην ουσία της ήταν μια απειλητική υπόμνηση για την εδώ Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Στο Αργυρόκαστρο το Σάββατο κατέβηκαν επικίνδυνα στοιχεία απ’ το Κόσοβο και το Τέτοβο των Σκοπίων. Στην πραγματικότητα με πάτημα σε κάποια άτομα απ’ την κοινωνία της περιοχής έκαναν την εμφάνιση τους βετεράνοι της ένοπλης δράσης των αλβανών του Κοσόβου. Εξ άλλου το μήνυμα του συλλαλητηρίου το έδωσε ένας τέτοιος παραστρατιωτικός με ένδυση μάλιστα τη στολή και τα σύμβολα του ΟΥΤΣΑΚΑ.

Η σχετική μάλιστα ειδησιογραφία στα αλβανικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην ομιλία του εστιάζει. Ομιλία η οποία αποτελεί άμεση απειλή κατά της ΕΕΜ. Το άτομο αυτό το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται ούτε κατά τις προσφωνήσεις στην πλατεία αλλά ούτε στα ρεπορτάζ προειδοποίησε άμεσα τα μέλη της ΕΕΜ ότι μία επιλογή έχουν: να σιωπήσουν και υποταχθούν. Αλλιώς όπως είπε έρχεται η ώρα τους όπως των Σέρβων στο Κόσοβο που τώρα όπως ανέφερε χαρακτηρηστικά ζουν σαν ποντίκια στην προσφυγιά!!!

Ανάλογου ύφους και περιεχομένου ήταν και όσα είπαν και άλλοι ομιλητές. Οι απειλές τους στρέφονταν κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας πράγμα το οποίο προμηνύει δύσκολες μέρες στο επόμενο διάστημα εάν δεν ληφθεί σοβαρά η υπόθεση. Ενώ αναμειγνύουν άσχετα πράγματα στην ουσία τους, όπως η συμπλοκή διακινητών ναρκωτικών ουσιών με την Ελληνική Αστυνομία, δολοφονίες μεταξύ αλβανών υπηκόων σε διαφορές μεταξύ τους για παράνομες δραστηριότητες και συναλλαγές, επεισόδια του κοινού ποινικού δικαίου, όλα αυτά προσπαθούν να τα προβάλουν ως ευθύνες της Ελληνικής πολιτείας και απόρροια του ελληνικού κατά την άποψη τους ρατσισμού.

Όλα αυτά βέβαια είναι προσχήματα. Στην πραγματικότητα αναλύοντας τα όσα είπαν δημοσίως στο Αργυρόκαστρο και όσα στα προσωπικά τους προφίλ ή των συλλογικοτήτων τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης διαδίδουν, στόχος τους είναι ο γηγενής Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός. Δεν διστάζουν μάλιστα να προβούν στις απειλές τους και παρουσία διεθνούς παράγοντα καθώς στο Αργυρόκαστρο όλες αυτές τις μέρες υπάρχει παρουσία ανδρών αστυνομικών υπηρεσιών από Σλοβενία, πΓΔΜ, Κροατία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Σερβία, Μαυροβούνιο και φυσικά Αλβανία που από κοινού εκπαιδεύονται με χρηματοδότηση της ΕΕ από ειδικούς της Γερμανίας και Αυστρίας.

Οι εθνικιστικές και μισαλλόδοξες απειλές τους και ξεκάθαρες προειδοποιήσεις εις βάρος των Βορειοηπειρωτών γίνονταν υπό την ανοχή των δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας που είχαν έντονη παρουσία σε πολύ υψηλό επίπεδο και βαθμό συναγερμού αναμένοντας κατά την εκτίμηση τους ακραία στοιχεία απ’ την Ελλάδα.

Τίθεται εκ προοιμίου σε αμφιβολία και αχρηστία τυχόν καταγγελία για τις ομιλίες αυτές που ακούστηκαν στο Αργυρόκαστρο από παραστρατιωτικούς καθώς η αστυνομία και διωκτικές αρχές θα μπορούσαν να δράσουν αυτεπάγγελτα.

Άλλο τόσο εντείνεται η ανησυχία της ΕΕΜ και των φορέων της καθώς η είδηση και τα σχετικά ρεπορτάζ για τη σύναξη των ακραίων ανθελληνικών οργανώσεων στο Αργυρόκαστρο, μαζί με παραστρατιωτικούς απ’ το Κόσοβο και το Τέτοβο μεταδόθηκε εκτενώς και με θετικό σχολιασμό στα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Τόσο τα τοπικά υπαγόμενα στο δίκτυο της Δημόσιας Αλβανικής Τηλεόρασης όσο και τα κεντρικά της δελτία ειδήσεων σε ραδιόφωνο και τηλεόραση παρουσίασαν ως πολύ σημαντικό γεγονός την ανθελληνική διαδήλωση.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon