Αγιασμός στον Άγιο Σπυρίδωνα στα Καλύβια

Δημοσιεύθηκε: 13/12/2018 10:49 Τελευταία Ενημέρωση: 13/12/2018 12:25 Από: Tachydromos

Του Αγίου Σπυρίδωνος χθες και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος μετά τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τα παλικάρια του Αλύκου που δολοφονήθηκαν στα σύνορα το Δεκέμβρη 1990, στην Αγία Βαρβάρα Τρέμουλης, επισκέφθηκε στη συνέχεια τους πιστούς στο χωριό Καλύβια Πασά. Εκεί τέλεσε ακολουθία του Αγιασμού στον υπό ανέγερση ι. Ναό αφιερωμένο στον Άγ. Σπυρίδωνα που θα είναι το κέντρο της Ενορίας αυτής.

Μέχρι σήμερα η Ενορία δεν είχε ένα κεντρικό ναό και με τις προσπάθειες τους οι πιστοί και υπό το συντονισμό του Μητροπολίτη έχουν προχωρήσει αρκετά τις εργασίες κατασκευής του περικαλούς ναού τους αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι βασικές κατασκευαστικές εργασίες για τον κυρίως Ναό και έτσι η χαρά όλης της κοινότητας αλλά και πιστών απ’ τις γύρω ενορίες ήταν μεγάλη και δικαιολογημένη.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους πιστούς και ειδικά τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που με πολύ μόχθο και μεθοδικότητα κατάφεραν σε καιρούς δύσκολους να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους και να συντονίζουν τις εργασίες ανέγερσης του ι. Ναού.

Παίρνοντας αφορμή απ’ το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, παροτρύνοντας να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο έως την αποπεράτωση του Ναού και με αναφορά στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος που η Εκκλησία τιμά αυτή την ημέρα και που ιδιαίτερα να τιμάται ως προστάτης της τοπικής Ενορίας, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου έκανε πνευματική παρότρυνση για το πιο σημαντικό και σπουδαίο βήμα ώστε να προχωρήσει η κοινότητα των πιστών της Ενορίας των Καλυβιών. Είναι ώρα τους είπε, να βρείτε τον πιο κατάλληλο μεταξύ σας, για να χειροτονηθεί ιερέας. Είναι προφανώς το μεγάλο μεράκι του Μητροπολίτη αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου αυτό της έλλειψης κληρικών για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πιστών και να τελούν στις κατά τόπους ενορίες τις ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Καλά είναι τα λατρευτικά κτίσματα ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και όντως πολύ όμορφα τον έχετε προχωρήσει το Ναό σας αλλά ποιος θα του δώσει ζωή, ποιος θα γεμίσει αυτά τα σπουδαία κτίρια στη λατρεία εάν δεν αποκτήσει η κοινότητα των πιστών τον δικό της ποιμένα, τον δικό της ιερέα; Ένα ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντηθεί άμεσα αλλά που φάνηκε να προβλημάτισε τους πιστούς…

Οι κυρίες της Ενορίας προσέφεραν στο Μητροπολίτη, τους ιερείς που τον συνόδευαν και τους πιστούς που μετείχαν στις ακολουθίες παραδοσιακό κέρασμα στον υπό διαμόρφωση προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon