Ενωτικός και μεθοδικός ο νέος Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε: 18/12/2018 13:18 Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2018 08:16 Από: Tachydromos

Όσοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον και με αγωνία τα τεκταινόμενα στο χώρο της Βορείου Ηπείρου, αυτό το διάστημα περίμεναν με κομμένη την ανάσα να δουν τα δείγματα γραφής από τον νέο Πρόεδρό της, τον πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα, Βασίλη Κάγιο, και τα νέα διοικητικά της φόρουμ, όπως αυτά προέκυψαν από την τελευταία Γενική Συνδιάσκεψη του περασμένου Ιουνίου.

Διαψεύστηκαν όλοι όσον αφορά την παράμετρο της διαφήμισης και της δημιουργίας ψευδής εικόνας ότι ο Πρόεδρος είναι παντού και πουθενά και πως τα όργανα εκλέγονται για να μη λειτουργήσουν. Ο κύριος Κάγιος δεν επέλεξε να βρίσκεται κάθε τόσο και πολύ μπροστά στην κάμερα (μερικοί «καλοθελητές» έσπευσαν να το δικαιολογήσουν αυτό με το γεγονός ότι δεν έχει την ευγλωττία των προηγούμενων), αλλά να βρίσκεται εκεί που οι βορειοηπειρώτες θέλουν την Ομόνοια, κοντά στους απλούς ανθρώπους, κοντά στις μεγάλες δοκιμασίες, κοντά στις χαρές και τις λύπες τους, υπολογίζοντας στην ενέργεια και το ζήλο όλων των μελών της ηγεσίας, αλλά και όλων των βορειοηπειρωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στην τόνωση της εθνικής υπερηφάνειας αλλά και την ανάταση της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Μετά το σωστό καταμερισμό των καθηκόντων στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και του Γενικού Προεδρείου, ενήργησε με ενωτικό πνεύμα και με μεθοδικότητα να κινηθεί στην επιβαλλόμενη από τη χρονική κατάσταση επιταγή ότι ο τόπος μας έχει όλους ανάγκη, αναζητώντας τα σημεία εκείνα που μας οδηγούν σε σύγκλιση κι όχι σε απόκλιση, που μας θέλουν ενωμένους κι όχι αποκλεισμένους. Η κατακερματισμένη πολιτικά εικόνα των βορειοηπειρωτών δεν θεωρείται από τον κύριος Κάγιο ως δεδομένη μια για πάντα, αλλά ως μια κατάσταση που μας δίδαξε όλους μας. Σε πρώτη φάση, εγκαινίασε δίαυλο επικοινωνίας με τους εκλεγμένους δημάρχους, συμμετέχοντας μαζί τους σε εκδηλώσεις και σε προγραμματισμό. Ασφαλώς, μερίμνησε να συντηρήσει σε υψηλό επίπεδο την καταστατική σχέση της Ομόνοιας με την ηγεσία του ΚΕΑΔ, αλλά και με τον πρόεδρο του ΜΕΓΚΑ. Μέσα από κοινές εκδηλώσεις πέρασε στο βορειοηπειρωτικό κοινό ένα αίσθημα κοινοτικής ασφάλειας ότι είμαστε πολύ κοντά για να είμαστε μακριά. Αμέσως μετά την εκλογή του και την καταστατική ψήφιση των διοικητικών οργάνων δεν άφησε κατά μέρους τις σχέσεις του με το Εθνικό Κέντρο, αλλά, με την αντιπροσωπεία της οργάνωσης, επισκέφτηκε το Ελληνικό ΥΠΕΞ και είχε συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά και μη κόμματα στην Ελλάδα, όπου επανέλαβε την απόφαση της Ομόνοιας να παραμείνει στις επάλξεις του αγώνα για τα δίκαια και τα δικαιώματα των απανταχού Βορειοηπειρωτών, διαβεβαιώνοντάς τους ότι υπολογίζει και στη δική τους στήριξη.

Σήμερα είναι κοινό αίσθημα ότι η Ομόνοια δεν είναι η οργάνωση που γκρινιάζει κι επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους, αλλά ένα επιτελείο σε εγρήγορση. Κι αυτό ερμηνεύεται και με το νέο πνεύμα που εμποτίζεις προς όλες τις κατευθύνσεις ο νέος Πρόεδρος της, Βασίλης Κάγιος, το οποίο στηρίζεται σε δυο βασικά γνωρίσματα: ενότητα και μεθοδικότητα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon