Ο Ράμα δήλωσε ότι θα «τροποποιήσει» τα σύνορα με την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 02/01/2019 22:52 Τελευταία Ενημέρωση: 03/01/2019 16:55 Από: Tachydromos

Στην Αλβανία η αντιπολίτευση σύσσωμη κατηγορεί τον Έντι Ράμα ότι είναι ψυχοπαθής και υπό την επήρεια σκληρών ναρκωτικών. Αυτά λέγονται σε επίσημες δηλώσεις και μέσα στην ίδια την αλβανική Βουλή.

Ο Έντι Ράμα όμως απτόητος, σαν να του προσάπτουν πταίσματα, συνεχίζει να υλοποιεί τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για τη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων που του υπαγορεύει η Άγκυρα, καταργώντας τα σύνορα με το Κόσοβο με στόχο τη Μεγάλη Αλβανία.

Από ό,τι προκύπτει, οι ορέξεις του -κατηγορούμενου ως ανισόρροπου- πρωθυπουργού της Αλβανίας δεν περιορίζονται μόνο ως προς το Κόσοβο.

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, αφού αναφέρθηκε γεμάτος υπερηφάνεια στο άνοιγμα των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο, που μόλις ξεκίνησε, ανακοίνωσε και ένα παρόμοιο σενάριο σε ό,τι αφορά τα σύνορα με την πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας την άνοιξη θα βρίσκονται σύμφωνα με τα κριτήρια της Συμφωνίας Σένγκεν.

»Σύντομα, αναμένουμε, να τροποποιήσουμε τα σύνορα με την «Μακεδονία», το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα.

»Με την πρακτική αυτή θα συνεχίσουμε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Ράμα.

Προφανώς και εδώ κάτι δεν καταλαβαίνουμε και πρέπει να αποσαφηνιστεί.

Σε ποια Συνθήκη Σένγκεν αναφέρεται; Η Αλβανία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Κόσοβο από την άλλη δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από μια σειρά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μέλη ούτε το Μαυροβούνιο, ούτε η ΠΓΔΜ. Είναι μόνο η Ελλάδα.

Στη Συμφωνία Σένγκεν πράγματι συμμετέχουν και χώρες εκτός της ΕΕ, όπως η Ελβετία, αλλά μιλάμε για την Ελβετία.

Όχι για τη χώρα χασισοφυτεία – «Κολομβία της Ευρώπης», δηλαδή την Αλβανία.

Μια Αλβανία που έχει πλημμυρίσει με ναρκωτικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς τα «ανοιχτά σύνορα» της Ζώνης Σένγκεν.

Ο Ράμα θα «εφαρμόσει» τη Συνθήκη Σένγκεν με ποιους και με ποιανού τη σύμφωνη γνώμη;

Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες με τις Βρυξέλλες που αγνοούμε; Ή κατά την προσφιλή του τακτική ψεύδεται ασυστόλως για να «εκτονώσει» τη δυσαρέσκεια του πεινασμένου λαού του;

Μεγάλη Αλβανία Αυτά που λέει ο Έντι Ράμα δημιουργούν εύλογες «πονηρές σκέψεις».

Στο Μαυροβούνιο υπάρχει μια μικρή αλβανική μειονότητα. Στα Σκόπια οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του συνολικού πληθυσμού.

Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, του πάμφτωχου εξαθλιωμένου κατσαπλιά, δεν έπαψε ποτέ να εποφθαλμιά ελληνικά εδάφη, σαν να μην του αρκεί η ελληνική Βόρεια Ήπειρος που κατέχει. Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ;

Αυτός ο ψυχικά ασταθής άνθρωπος αμφισβητεί τα σύνορα. Αυτό συμβαίνει.

Μπορεί να μην έχει στρατό, να μην έχει τανκς, να μην διαθέτει ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο, μπορεί το 60% του εξαθλιωμένου λαού του να ψάχνει τρόπο να διαφύγει από το κολαστήριο Αλβανία, όλα αυτά είναι η πραγματικότητα, αλλά αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος έχει σκοπό να ανάψει φωτιά στα Βαλκάνια.

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία εάν χρειάζονται μόλις 12 ώρες για να συντριβεί ολοκληρωτικά από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πόλεμοι δεν είναι η λύση.

Ούτε μπορεί να αποτελεί λύση να συντρίψει η Ελλάδα την Αλβανία, επειδή ένας άνθρωπος που δεν είναι καλά εφαρμόζει ό,τι του υπαγορεύουν τα αφεντικά του στην Άγκυρα, ή ακόμα χειρότερα τα καρτέλ ναρκωτικών, ή ποιος ξέρει ποιοι άλλοι εχθροί της Δύσης.

Η περίπτωση Έντι Ράμα πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα, διότι κάθε ημέρα που περνάει, το ταραγμένο του μυαλό χάνει όλο και περισσότερο την επαφή με την πραγματικότητα.

Η αντιπολίτευση τον αποκαλεί κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή Υπενθυμίζουμε τι προειδοποίησε πριν μερικές ημέρες από το βήμα της αλβανικής Βουλής η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης, Μόνικα Κρυεμάδι:

«Από ημέρες είμαστε σε επικοινωνία με τους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε για να προχωρήσουμε την ατζέντα της χώρας προς την Ε.Ε.

»Θα πρέπει να αντιληφθούν οι πρέσβεις ότι η ομάδα αυτή ληστών, αυτή η εγκληματική σέχτα επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όχι μόνο που δεν θέλει την έναρξη των διαπραγματεύσεων και την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε, αλλά σκοπός της είναι η καταστροφή της Αλβανίας, η μετατροπή της σε ένα εγκληματικό και τρομοκρατικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

»Ο πρωθυπουργός είναι ένας εγκληματίας, όμηρος των συμμοριών του εγκλήματος, όμηρος των ναρκωτικών και της κοκαΐνης που χρησιμοποιεί.

»Είναι ωρολογιακή βόμβα, όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή».

Η ίδια η αλβανική αντιπολίτευση εκλιπαρεί τη Δύση για σωτηρία από αυτό τον επικίνδυνο άνθρωπο.

Tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon