Στην Αλβανία η κατάσταση είναι δραματική μεταδίδει η γερμανική τηλεόραση

Δημοσιεύθηκε: 08/01/2019 23:21 Τελευταία Ενημέρωση: 08/01/2019 23:21 Από: Tachydromos

Τη δραματική κατάσταση στην Αλβανία, μια χώρα που ο λαός της δεν έχει κανένα μέλλον, περιέγραψε η γερμανική τηλεόραση σε πρόσφατο ρεπορτάζ της.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, η γερμανική κρατική τηλεόραση ZDF στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες των φοιτητών στην Αλβανία που εδώ και ένα μήνα διαδηλώνουν για την αποδοχή οκτώ αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Το κανάλι ZDF παρουσίασε Αλβανούς φοιτητές και αναλυτές που δείχνουν την απελπιστική πραγματικότητα στην εκπαίδευση.

Το ρεπορτάζ έδειξε τις διαμαρτυρίες που γίνονται και αναφέρθηκε στις κακές συνθήκες που βιώνουν οι φοιτητές.

Ο δημοσιογράφος του ZDF συνοδεύτηκε από τον φοιτητή Ιγκλί Τόλα, ο οποίος του έδειξε τις κακές συνθήκες των κοιτώνων των φοιτητών στην Αλβανία.

Θέλουν να εγκαταλείψουν την Αλβανία

Το γερμανικό κανάλι αναφέρει ότι 2,87 εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε στην Αλβανία, αλλά σύμφωνα με τον οργανισμό «Κόνρατ Αντενάουερ», τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μεταναστεύσει 400.000 χιλιάδες νέοι από τη χώρα.

Χιλιάδες φοιτητές διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες μελέτης και έλλειψης προοπτικής για τους νέους.

Σήμερα, οι νέοι είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι.

Το 30% εκατό των αποφοίτων είναι άνεργοι και εκείνοι που αρχικά ήθελαν να μείνουν στη μικρή βαλκανική χώρα, τώρα προσανατολίζονται να μεταναστεύσουν.

«Τα δίδακτρα σπουδών είναι πάρα πολύ υψηλά και δεν μπορούμε να τα αντέξουμε», λέει ένας φοιτητής, «μετά τη Συρία, η Αλβανία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στον κόσμο, επειδή οι νέοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα.

Τέσσερις στους πέντε νέους θέλουν να μεταναστεύσουν, υπάρχουν κακές συνθήκες, ανεργία και φτώχεια, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εμπλέκονται καθημερινά σε υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων», λέει ο Ιγκλί Τόλα στο γερμανικό κανάλι.

Tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon