Ο Μέτα αποδέχθηκε ως ΥΠΕΞ τον Ράμα

Δημοσιεύθηκε: 19/01/2019 09:25 Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2019 09:25 Από: Tachydromos

Τέλος στην κυβερνητική κρίση στην Αλβανία έβαλε ο πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος τελικά αποδέχθηκε την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ως υπουργού για την Ευρωπαϊκές και τις Εξωτερικές Υποθέσεις.

Παράλληλα, ο Αλβανός πρόεδρος υπέγραψε και το διάταγμα για την απομάκρυνση του Ντμίτιρ Μπουσάτι από τη θέση του ΥΠΕΞ.

«Ο διορισμός του πρωθυπουργού ως υπουργού είναι μια ειδική περίπτωση, η οποία ούτε προβλέπεται ούτε απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Αλβανίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αξιολόγησε την πρόταση αυτή στο πνεύμα της νομολογίας του Συντάγματος και του Συνταγματικού Δικαστηρίου, κάνοντας μια σοφή και αρχική ερμηνεία των συνταγματικών διατάξεων», αναφέρει η δήλωση της Προεδρίας.

Η δήλωση σημειώνει, επίσης, ότι κατά την αξιολόγηση της πρότασης αυτής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε υπόψη τη σημασία αποφυγής μιας πιθανής θεσμικής κρίσης που θα έβλαπτε τη θέση της Αλβανίας στις διεθνείς της σχέσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Μέτα δεν είχε δεχθεί να υπογράψει την απόλυση του Μπουσάτι, από τη θέση του, ενώ είχε αρνηθεί τον υποψήφιο του Πρωθυπουργού, τον 28χρονο Γκέντ Τσακάι, Αλβανό από το Κόσοβο, να διοριστεί στη θέση αυτή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon