Με τροµοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε: 22/01/2019 19:37 Τελευταία Ενημέρωση: 22/01/2019 19:37 Από: Tachydromos
  • Άρχισαν να καλούν πάλι σε ανάκριση κατοίκους των Βουλιαρατών

  • Κύµα διαρρήξεων και κλοπών στα χωριά

Νέα φάση τροµοκράτησης βιώνουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που παραµένουν στις πατρογονικές εστίες τους µε την είσοδο του 2019.

Στο έργο αυτό συντελούν τόσο το ίδιο το αλβανικό κράτος όσο και διάφοροι άγνωστοι κακοποιοί.

Από τις 16 έως τις 21 Ιανουαρίου η αλβανική αστυνοµία κάλεσε και ανέκρινε στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας στο Φίερι τουλάχιστον πέντε κατοίκους του χωριού Βουλιαράτες, προκειµένου να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά µε την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 8 Νοεµβρίου 2018.

Παράλληλα καλεί «για ερωτήσεις» και άλλους κατοίκους του Δήµου Δρόπολης, στο πλαίσιο των ερευνών για τις «αντιαλβανικές ενέργειες» που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, συντηρώντας επί τρεις µήνες το κλίµα εκφοβισµού στον ελληνικό πληθυσµό.

Σε όσους ανακρίνονται οι αλβανοί αστυνοµικοί τους δείχνουν φωτογραφίες όχι µόνο από την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και από εκδηλώσεις που πραγµατοποιήθηκαν στους Βουλιαράτες για εθνικές επετείους, κάνοντας ερωτήσεις για διάφορα πρόσωπα και κινήσεις.

Οι αλβανικές αρχές έχουν κάνει σαφές στους ανακριθέντες ότι γνωρίζουν πάρα πολλά για ενέργειες πολλών προσώπων καθώς και ότι οι κλήσεις στο Φίερι µόλις άρχισαν!

Παράλληλα, σε έξαρση βρίσκονται από το δεύτερο δεκαήµερο του Ιανουαρίου οι διαρρήξεις και οι εισβολές σε σπίτια Ελλήνων στα χωριά της Βορείου Ηπείρου από αγνώστους.

Η αρχή έγινε στο χωριό Άγιος Νικόλαος του Δήµου Δρόπολης, όπου σηµειώθηκαν διαρρήξεις σε τέσσερα σπίτια. Σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα, που επικαλούνται µαρτυρίες περιοίκων, οι διαρρήκτες άδειασαν τα σπίτια στα οποία εισέβαλλαν και κατέστρεψαν ότι δεν µπορούσαν να πάρουν µαζί τους.

Στο χωριό Λουψάτι του Δήµου Φοινικαίων παραβιάστηκαν πέντε σπίτια, στα οποία οι εισβολείς κατέστρεψαν ότι έβρισκαν µπροστά τους και έφυγαν χωρίς να κλέψουν κανένα αντικείµενο.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως ήταν µια καθαρά τροµοκρατική κίνηση µε σκοπό να εκφοβηθούν και να εγκαταλείψουν το χωριό τους. Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το βράδυ, άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε σπίτια στο χωριό Φανάρι του Δήµου Φοινικαίων.

Έγιναν όµως έγκαιρα αντιληπτοί από κάτοικο του χωριού, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια συγχωριανούς του και την αστυνοµία. Μέχρι να έρθει η αστυνοµία κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισµό και οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή.

Οι Έλληνες που ζουν µόνιµα στην Βόρειο Ήπειρο αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι, αφού όπως καταγγέλλουν, η αλβανική αστυνοµία έχει να επιδείξει µηδενικό έργο, καµία σύλληψη και καµία σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτά τα περιστατικά.

Τα τελευταία γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι η αλβανική πλευρά συνεχίζει την υπόγεια εθνοκάθαρση του Ελληνισµού της Βορείου Ηπείρου.

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon