Ο υπουργός Εσωτερικών στη Δρόπολη μετά τα μηνύματα ανασφάλειας των κατοίκων (Vid)

Δημοσιεύθηκε: 25/01/2019 18:27 Τελευταία Ενημέρωση: 25/01/2019 18:27 Από: Tachydromos

Δρόπολη

Ο υπουργός Εσωτερικών Σάντερ Λεσάι, επισκέφθηκε και συναντήθηκε για πρώτη φορά με τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στο νότο της χώρας.

Αιτία στάθηκαν τα πολλαπλά μηνύματα για την ανασφάλεια των κατοίκων.

Η συνάντηση έγινε χωρίς την παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Εκφράσθηκαν οι ανησυχίες από τους εκπροσώπους της Δρόπολης καθώς και του Δημάρχου, Αχιλλέα Ντέτσικα.

Ο Δήμαρχος μετέφερε τις ανησυχίες της κοινότητας σχετικά με τα έγγραφα ταυτότητας σε απομακρυσμένους οικισμούς, όπου οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για να υποβάλλουν αίτηση για δελτία ταυτότητας στις αστικές περιοχές, αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόβλημα των λεηλασιών οικιών της ελληνικής μειονότητας που βρίσκεται σε έξαρση, αλλά ωστόσο η ένταση των ληστειών είναι μικρότερη από αυτήν που παρατηρήθηκε πριν από δύο χρόνια, όπως σημειώνεται.

Ο Αλβανός υπουργός υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας ότι η διαφύλαξη της ελληνικής εθνικής μειονότητας θα αποτελέσει προτεραιότητα για το υπουργείο και χαρακτήρισε τις ανησυχίες ως δικαιολογημένες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη της ελληνικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο , ανώτεροι τοπικοί υπάλληλοι της αστυνομίας και της εισαγγελίας καθώς και ο επικεφαλής της περιφέρειας.

jugunews.net

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon