Επιστροφή κομμουνιστών ασφαλιτών στο δημόσιο βίο, καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε: 28/01/2019 08:41 Τελευταία Ενημέρωση: 28/01/2019 08:41 Από: Tachydromos

«Οι κατάσκοποι της πρώην κομμουνιστικής υπηρεσίας, της κρατικής ασφάλειας, εξακολουθούν να υπηρετούν. Αυτή τη φορά όχι για λογαριασμό του πρώην κομμουνιστικού συστήματος, του οποίου υπήρξαν επίσημα μέρη, αλλά του σημερινού, για την επικράτηση του οποίου συνεισφέρουν», αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.

Παρότι ορισμένοι από αυτούς έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία, οι περισσότεροι από τους μισούς εξακολουθούν να είναι παράγοντες στα κρατικά ιδρύματα μετά τη δεκαετία του ’90, υπηρετώντας ως εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόροι, αστυνομικοί κλπ.

Για την κατάσταση αυτή, η αντιπολίτευση εξέδωσε σήμερα (χθες) μια δήλωση που καταγγέλλει την επιστροφή εννέα πρώην αξιωματικών της Κομμουνιστικής Ασφάλειας του Κράτους (Sigurimit të Shtetit komunist) στην Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (SHISH), αξιολογώντας την πράξη ως σκανδαλώδη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δημοσιεύει τα ονόματά τους καθώς και τα εξής:

«Αφού η κυβέρνηση διόρισε όλους τους απογόνους του Πολιτικού Γραφείου (του κομμουνιστικού κόμματος), οι στενοί φίλοι του Έντι Ράμα επέστρεψαν σε σημαντικές θέσεις στη Διοίκηση της Κρατικής Ασφάλειας. Η κρατική αστυνομία διευθύνεται τώρα από επικεφαλής που ήταν πρώην αξιωματικοί της Κομμουνιστικής Ασφάλειας του Κράτους και συνεργάτες αυτής…»

Η ανακοίνωση – καταγγελία του Δημοκρατικού Κόμματος έρχεται μετά την ‘αποκατάσταση’ 534 ατόμων που υπηρετούν στις τάξεις της Κρατικής Αστυνομίας σύμφωνα με τη διευθύντρια της Αρχής για την Πρόσβαση στην Πληροφόρηση για Αρχεία Ασφαλείας του πρώην καθεστώτος, Γκεντιάνα Σούλα.

Είναι ένας σχετικά μεγάλος αριθμός ‘αποκατασταθέντων’ δεδομένου ότι η κομμουνιστική μυστική υπηρεσία απασχολούσε περίπου 1700 άτομα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα ασφαλιτών του κομμουνιστικού καθεστώτος που προσλήφθηκαν εκ νέου τις δομές ασφαλείας της Υπηρεσίας Πληροφοριών και στην Κρατική Ασφάλεια σε πολλές πόλεις της Αλβανίας για συλλογή πληροφοριών στο εσωτερικό της χώρας, όπως στο Ελμπασάν, Δυρράχιο, Τίρανα κλπ.

CNA.al, balkaninsight.com,

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon