Ιταλική τηλεόραση: Η μαφία βρίσκεται στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 11/02/2019 09:00 Τελευταία Ενημέρωση: 11/02/2019 09:00 Από: Tachydromos

Η αλβανική μαφία και ο τρόπος δημιουργίας των εσόδων της έχουν τραβήξει την προσοχή των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Η τηλεόραση Rai3 κάνει έρευνα στα Τίρανα, για πως ξεπλένονται τα χρήματα και που πηγαίνουν.

Η Αλβανίδα δημοσιογράφος Κλοντιάνα Λάλα είναι μέρος της έρευνας, η οποία λέει ότι η Αλβανία βρίσκεται σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει μόνο συνεργασία μέρους των πολιτικών με εγκληματίες, αλλά σήμερα, σύμφωνα με την ίδια, η μαφία έχει μπει στο κοινοβούλιο.

Ο τομέας των κατασκευών εξακολουθεί να είναι η δραστηριότητα για τη νομιμοποίηση των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως ισχυρίζεται.

Η Rai3 υπογραμμίζει, επίσης, τις απειλές που έχει δεχθεί η Αλβανίδα δημοσιογράφος από τις εγκληματικές ομάδες, αλλά λέει ότι δεν φοβάται γιατί λέει την αλήθεια.

Τι λέει η ιταλική τηλεόραση

«Πολλά χρήματα από την παράνομη διακίνηση, ναρκωτικών και πορνείας, έχουν έρθει στην Αλβανία. Ένα μεγάλο μέρος των κατασκευών που έγιναν και γίνονται στη χώρα προκύπτουν από αυτά τα έσοδα», αυτό αναφέρει η δημοσιογράφος Κλοντιάνα Λάλα, στη διάρκεια της εκπομπής στην ιταλική Tg3.

Ο Πιερ Νταμιάνι Ντ’ Αγκάτα και ο Κλαούντιο Ρουμπίνο ταξίδεψαν από τη Ρώμη στην Αλβανία για να πάρουν συνέντευξη από την Κλοντιάνα Λάλα.

Η Κλοντιάνα Λάλα είναι η αλβανίδα δημοσιογράφος που αφιέρωσε τη ζωή και τη σταδιοδρομία της στην μαρτυρία ιστοριών και πράξεων των εγκληματικών ομάδων.

«Δεν είναι νέα είδηση η συνεργασία μεταξύ των πολιτικών και των εγκληματικών ομάδων. Αλλά, τώρα έχουμε έρθει σε εκείνο το σημείο, όπου η μαφία έχει μπει στο Κοινοβούλιο», λέει η Κλοντιάνα Λάλα.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της τρέχουσας κυβέρνησης του Έντι Ράμα κατηγορείται για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών και υπήρξε προστάτης αυτών των εγκληματιών, όπως ο εξάδελφός του Μοϋσή Χαμπιλάι, που καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Κατάνιας.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ιταλός Εισαγγελέας κατά της Μαφίας, έφθασε στα Τίρανα και διαπίστωσε ότι η μαφία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην αλβανική οικονομία.

«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, η δικαιοσύνη είναι πολύ αδύναμη, ακόμη και μετά τη λεγόμενη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης το 2016», λέει η Κλοντιάνα Λάλα.

Τον Αύγουστο, στο σπίτι των γονέων της Κλαντιάνα Λάλα έριξαν βολές με Καλάσνικοφ. Ήταν μια προειδοποίηση από τη Μαφία.

«Δεν φοβάμαι. Εάν ένας δημοσιογράφος λέει την αλήθεια, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τίποτε», είπε η Κλοντιάνα.

politiko.al

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon