Ο Προέδρος του ΚΕΑΔ και ελληνικής καταγωγής βουλευτής Ευάγγελος Ντούλες μιλάει στο iefimerida και εξηγεί τι συμβαίνει στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 20/02/2019 12:02 Τελευταία Ενημέρωση: 21/02/2019 15:21 Από: Tachydromos

Την απόφαση όλων των βουλευτών της Αλβανικής αντιπολίτευσης να παραδώσουν τις έδρες τους και να ζητήσουν από τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα πρόωρες εκλογές και εξεύρεση λύσης στα τεράστια προβλήματα που βιώνει η χώρα αναλύει στο iefimerida.gr ο ελληνικής καταγωγής παραιτηθείς βουλευτής Ευάγγελος Ντούλες.

Όπως εξηγεί οι σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος με το οργανωμένο έγκλημα αλλά και η οικονομική κατάσταση της Αλβανίας οδήγησε τους πολίτες στον δρόμο και τους βουλευτές στην απόφαση να παραιτηθούν.

«Παραιτήθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση με μία εξαίρεση. Η απόφαση ελήφθη αρχικά ομόφωνα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή από το δημοκρατικό κόμμα, στη συνέχεια από το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, που έχει 19 βουλευτές, με μία εξαίρεση και στη συνέχεια και από εμάς τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι είμαστε και πρόεδροι τεσσάρων μικρών κομμάτων. Αποφασίσαμε από κοινού να παραιτηθούμε από την ιδιότητα του βουλευτή έτσι ώστε να διευκολύνουμε με τον τρόπο αυτό την εξεύρεση λύσης. Γιατί είναι ήδη πολύ τεταμένη η πολιτική ζωή του τόπου. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πως οι εκλογές του 2017 ήταν προβληματικές. Το είχαμε βιώσει. Οι αποκαλύψεις όμως της ‘Φωνής της Αμερικής’ για τα φαινόμενα εξαγοράς ψήφων από στελέχη του κόμματός του κυρίου Ράμα, υψηλόβαθμα στελέχη, συμπεριλαμβανομένων και υπουργών και οι συναλλαγές με εγκληματικά στοιχεία για ψηφοθηρικούς λόγους ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το προηγούμενο Σάββατο είχαμε μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της Αλβανίας διαδήλωση. Τεράστια όσον αφορά τη μαζικότητα αλλά και τον παλμό. Δεν υπήρχε όμως καμία ευθιξία από την πλευρά της κυβέρνησης του κυρίου Ράμα. Επομένως ελπίζουμε ότι σε συνδυασμό και με τις συνεχόμενες διαδηλωσεις παντού στη χώρα θα έρθει η πολιτική λύση η οποία δεν είναι άλλη από την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και ταυτοχρόνως τη συγκρότηση μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές».

Χάνονται τα δικαιώματα της ομογένειας

Όπως λέει ο πρόεδρος του κόμματος της ένωσης Ανθρωπίνων δικαιωμάτων η ομογένεια τα τελευταία έξι χρόνια της διακυβέρνησης του Εντι Ράμα έχει χάσει μεγάλο μέρος από τα δικαιώματα της, ενώ παράλληλα γίνεται και συνεχής προσπάθεια υφαρπαγής των Ελληνικών περιουσιών.

«Όλα αυτά τα χρόνια η ομογένεια αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Επιμένουν οι αλβανικές αρχές να μην αναγνωρίζουν και να μη σέβονται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Έχουμε τεράστια προβλήματα με το ιδιοκτησιακό, με την εκπαίδευση, με την πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά. Όμως τα τελευταία έξι χρόνια σημειώθηκαν σοβαρά βήματα προς τα πίσω. Σας θυμίζω μερικά από αυτά. Το 2014 με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην περιοχή της Χιμάρας προστέθηκαν κοινότητες και περιοχές οι οποίες δεν έχουν καν γεωγραφική συνέχεια. Και γιατί έγινε αυτό, Με τον απώτερο σκοπό να αλλοιώσουν τη δημογραφική σύνθεση ώστε το Κυβερνών κόμμα του κυρίου Rama να έχει το πάνω χέρι. Με απώτερο στόχο κάτ εμέ με τη στρατηγική του κυρίου Rama την αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περιοχή την παραθαλάσσια του Ιονίου, εις βάρος των ιδιοκτητών, που στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι Έλληνες.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την πρώτη κυβέρνηση μετά την πτώση του ολοκληρωτικού καθεστώτος που ο Ελληνισμός δεν εκπροσωπείται στην κυβέρνηση και αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων του κυρίου Ράμα. Ξέρετε πάρα πολύ καλά πως αποτελεί παράδοση σε όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων οι μειονότητες να εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση. Αυτό συνέβαινε και στην Αλβανία για 23 συναπτά έτη. Δεν συμβαίνει αυτό με τις κυβερνήσεις του κυρίου Ράμα. Και προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως δεν εννοώ του δικού μου κόμματος. Οποιουδήποτε ελληνικής καταγωγής πολιτικού έστω και από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Ράμα παραμυθιάζει την κοινή γνώμη στην Αλβανία

«Έχετε παρακολουθήσει και έχετε μεταφέρει στην κοινή γνώμη της Ελλάδας τις θέσεις του κυρίου Ράμα ακόμα και για την Ακρόπολη. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό αυτοί που έσωσαν την Ακρόπολη ήταν οι Αλβανοί. Λέει και άλλες παρόμοιες τέτοιες τρελές ιστορίες, με τις οποίες παραμυθιάζει την κοινή γνώμη, καλλιεργώντας έτσι τη μισαλλοδοξία και δημιουργώντας τεχνητά εμπόδια στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Θέλει να πάει πίσω τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας

«Γνωρίζετε ότι εμείς ως κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στόχο έχουμε την ένταξη των Βορειοηπειρωτών με τη δική τους ταυτότητα, τη δική τους την περηφάνια, τον δικό τους πολιτισμό στην αλβανική κοινωνία και ταυτόχρονα σε ένα κοινό Ευρωπαϊκό μέλλον. Ο Ράμα έχει αντίθετη πολιτική. Αυτή της αφομοίωσης και διαιρεί τους Έλληνες σε δύο κατηγορίες. Οι καλοί και οι κακοί Έλληνες. Καλοί καθ αυτόν Έλληνες είναι αυτοί που υποκύπτουν, προσυπογράφουν και εφαρμόζουν τις πολιτικές του και οι κακοί Έλληνες είναι όσοι νιώθουν υπερήφανοι για την ταυτότητά τους, αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους και για το σεβασμό τους. Πρέπει να αναφερθώ και στο τραγικό συμβάν της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα την 28η Οκτωβρίου του 2018, από την κυβέρνηση Ράμα, τη στιγμή που ο ίδιος είχε την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι θα μπορούσα να αναφερθώ και σε πολλές άλλες πράξεις και θέσεις του κυρίου Ράμα, οι οποίες στοχεύουν στο να φέρουν πολύ πίσω τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας. Τη στιγμή που η Αλβανία χρειάζεται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε τη σθεναρή στήριξη της Ελλάδος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προσφυγή στις κάλπες

Η λύση σύμφωνα με τον ομογενή Βουλευτή είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες, η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή ένωση.

«Η χώρα διολισθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο και αυτό πρέπει επειγόντως να το σταματήσουμε. Είναι κρίσιμες οι στιγμές γιατί έχουν προκηρυχθεί δημοτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου. Περιμένει η Αλβανία μία απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου. Εάν θα προχωρήσει με την έναρξη των διαπραγματεύσεων πράγμα που δεν φαίνεται να συμβαίνει με τα σημερινά δεδομένα. Λοιπόν. Εάν δεν μπει μία τελεία στη διακυβέρνηση της χώρας από τον Rama, εάν δεν ακολουθήσουν κινήσεις συμβιβασμού, οι οποίες θα εξομαλύνουν την κατάσταση και θα οδηγήσουν σε νέες εκλογές, τότε είναι δυσοίωνα τα μηνύματα. Εμείς ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ούτως ώστε να οδηγηθούμε σύντομα σε συναινετικές λύσεις, οι οποίες θα απελευθερώσουν δυνάμεις και θα δημιουργήσουν δυναμική σε όλους τους τομείς της χώρας. Η οικονομία στερείται εδώ και μερικά χρόνια ζωτικές για αυτή άμεσες ξένες επενδύσεις. Εκεί που κυριαρχεί η εγκληματικότητα δεν μπορεί να υπάρξουν επενδύσεις. Οι πολίτες εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα. Είναι πρωτοφανείς οι αριθμοί των αιτούντων βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μέσω λοταρίας που οργανώνουν οι Αμερικανοί. Είναι πολλοί αυτοί που αιτούνται χωρίς βέβαια να δικαιούνται άσυλο σε Βόρειες χώρες της Ευρώπης. Για την Ελλάδα γνωρίζετε τι συμβαίνει. Εάν δεν αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας όλα αυτά τα φαινόμενα θα ενταθούν».

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon