Τι έχουν οι Ιταλοί με τον Έντι Ράμα;

Δημοσιεύθηκε: 24/02/2019 19:51 Τελευταία Ενημέρωση: 24/02/2019 19:52 Από: Tachydromos

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και την ανακοίνωση για την επιστροφή των εδρών των βουλευτών, υπήρξε μια αυξημένη παρουσία των ιταλικών γραφίδων στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ιστορίες και δύο άρθρα που φέρνουν συνοπτικά την ουσία των προβλημάτων της χώρας, αναλύοντας με διαφορετικό τρόπο τα γεγονότα και τα προβλήματα.

Μέσα από φαινομενικά αφελείς ερωτήσεις, αλλά αρκετά συνεκτικές, ο δημοσιογράφος της ‘Κοριέρα ντελά Σέρα’, ζητά από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα την παραίτησή του γιατί δεν έλυσε κανέναν πρόβλημα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Η ‘Ιλ Μεσατζιέρο’ λέει ότι το πρόσωπο του Ράμα μπορεί να συγκριθεί με τον Μαδούρο της Βενεζουέλας, ενώ τα άλλα δύο ρεπορτάζ της «Rai1» και «RAI2» δίνουν σε λίγα δευτερόλεπτα τον πυρήνα των ανησυχιών της αντιπολίτευσης και η «RaiNews» παρουσιάζει τον Ράμα να αποδέχεται την αγορά ψήφων.

Την σφραγίδα βάζει το χρονικό του «RAI2», στο οποίο ο δημοσιογράφος βρίσκει έναν έμπορο ναρκωτικών και στη συνέντευξη αποκαλύπτεται πως γίνεται η διακίνηση τους.

Στις συνεντεύξεις και στις αναφορές των «Corriere della Sera», «Rai1», «Il Messaggero» και «RAI2», «RaiNews» υπάρχουν τρεις ή τέσσερις κύριες λέξεις κλειδιά:

Ναρκωτικά, Όπλα, Εξαγορά Ψήφων και η Παραίτηση του Ράμα.

Γιατί οι Ιταλοί ενδιαφέρονται τόσο για το τι συμβαίνει με τα ναρκωτικά στην Αλβανία;

Γιατί τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν ικανοποιημένα με τις επιφανειακές συνεντεύξεις ή τις δηλώσεις των καθοδηγουμένων πολιτικών, αλλά αναφέρονται και στα γεγονότα σχετικά με τα ναρκωτικά;

Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τις συνεντεύξεις και το τι ισχυρίζεται ο διακινητής ναρκωτικών, του οποίου η ταυτότητα αποκρύφτηκε, υπάρχει ένα ενδιαφέρον απόσπασμα:

«Αυτό το εμπόρευμα θα πάει στη χώρα σας, την Ιταλία».

Είναι αλήθεια, ότι η Ιταλία είναι ένα από τα κράτη όπου ο αριθμός των Αλβανών διακινητών που συλλαμβάνονται στις αδριατικές ακτές είναι μεγάλος και τόνοι ναρκωτικών κατάσχονται.

Είναι αυτό το κύριο μέλημα των Ιταλών, αν θα πάνε και άλλα ναρκωτικά εκεί;

hashtag.al

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon