Ανησυχητικές διαστάσεις στο σκάνδαλο με αλβανικά διαβατήρια

Δημοσιεύθηκε: 25/02/2019 14:13 Τελευταία Ενημέρωση: 26/02/2019 08:29 Από: Tachydromos

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, υπό την διεύθυνση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα που τελεί και χρέη ΥπΕξ και αφορά στην πολύ σκοτεινή υπόθεση με την κλοπή των διαβατηρίων που μεταφέρονταν στην Αθήνα για τους αλβανούς πολίτες που τα είχαν αιτηθεί στις εκεί προξενικές αρχές της Αλβανικής Πρεσβείας.

Απ’ όσα διαρρέουν στη δημοσιότητα κυρίως όμως από καταγγελία του πρώην Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ πιο περίπλοκα και ανησυχητικά και να μην αφορούν σε ζήτημα κοινώς κλοπής. Συγκεκριμένα τις προηγούμενες μέρες περίπου 300 διαβατήρια και αστυνομικές ταυτότητες μεταφέρονταν πέραν από κάθε προβλεπόμενη διπλωματική πρακτική με λεωφορείο της γραμμής Τίρανα – Αθήνα, συσκευασμένα μάλιστα σε κοινή τσάντα που συνήθως μεταφέρονται ρούχα. Εντοπίστηκαν και μπλοκαρίστηκαν απ’ τις ελληνικές αστυνομικές αρχές στο Τελωνείο της Κακκαβιάς. Παρελήφθησαν στη συνέχεια όπως και επιβάλουν οι σχετικές διεθνείς συμβάσεις διπλωματικής αλληλογραφίας από υπάλληλο του Προξενείου της Αλβανίας στα Ιωάννινα ο οποίος και με το δικό του προσωπικό αυτοκίνητο τα μετέφερε στην Αθήνα. Δια οικογενειακούς λόγους παρκάρισε το αυτοκίνητο σε συνηθισμένο πάρκιγκ όπου και το βρήκε την αύριο (21 Φελβάρη) διαρρηγμένο και απ’ τα συνολικά 300 ταξιδιωτικά έγγραφα της Δημοκρατίας της Αλβανίας να απουσιάζουν τα 100. Ο κ. Μπερίσα καταγγέλει δημόσια με δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η όλη ιστορία ήταν έτσι στημένη σκόπιμα και ότι η κλοπή δεν είναι ούτε τυχαία ούτε από δράστες του κοινού ποινικού κόσμου. Τα διαβατήρια αυτά σύμφωνα με τον Μπερίσα προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από άνδρες που είναι στρατολογημένοι στις γραμμές του ISIS και ψάχνουν τώρα τρόπο διαφυγής προς την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Στην ουσία την ανευθυνότητα των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών ο Μπερίσα τη βλέπει ως υπηρεσία στη διεθνή τρομοκρατία και ως εκ τούτου πράξη που βλάπτει τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon