Συνάντηση του Πρόεδρου του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε με τον Πρέσβη της ΕΕ στα Τίρανα, Λουίγκι Σορέκα

Δημοσιεύθηκε: 28/02/2019 09:57 Τελευταία Ενημέρωση: 28/02/2019 09:57 Από: Tachydromos

Τη Δευτέρα, μετά από δικό του αίτημα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες μετέβη στην πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τον Πρέσβη της ΕΕ στην αλβανική πρωτεύουσα, Λουίγκι Σορέκα.

Ο κύριος Ντούλες ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας με την κατάφορη παραβίαση των περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Χιμάρας και γενικότερα στους ελληνικούς και ορθόδοξους πληθυσμούς των νοτίων παράκτιων περιοχών της χώρας, μέσα από νομοθετήματα και νομικές πρακτικές που παραβιάζουν το βασικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου πάνω στην περιουσία του.

Παραθέτοντας την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή, ο κ. Ντούλες μετέφερε την απόφαση των κατοίκων της περιοχής και των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κατά αυτών των προσπαθειών που έχουν απώτερο στόχο την περιουσιακή αποψίλωση των Ελλήνων και τον εξαναγκασμό τους να εγκαταλείψουν τα πατρώα εδάφη και να διαγράφεται κατ’ αυτόν τον τρόπο από χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, δημογραφική αλλοίωση της περιοχής.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon