«Ιπτάμενοι» Έλληνες στη Γλασκόβη! Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου, ασημένιοι Παπαχρήστου - Μπανιώτης

Δημοσιεύθηκε: 03/03/2019 14:12 Τελευταία Ενημέρωση: 03/03/2019 14:12 Από: Tachydromos

Με ένα απίστευτο άλμα στην πέμπτη του προσπάθεια στα 8.38μ, επίδοση που συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στη Γλασκόβη.

Ο πρωταθητής μας από τα Γρεβενά κατάφερε να πετύχει την κορυφαία για φέτος επίδοση στον κόσμο και δίκαια ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όπως είχε κάνει επτά μήνες πριν και στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού του Βερολίνου.

Αυτό είναι το τρίτο μέχρι στιγμής μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στη Γλασκόβη. Νωρίτερα η Βούλα Παπαχρήστου, επίσης αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι όπως και ο Τεντόγλου, είχε πετάξει και αυτή προς το βάθρο με το πρώτο της άλμα στα 14.50μ στον τελικό του τριπλούν.

Η Παπαχρήστου κατέκτησε την δεύτερη θέση στον μοναδικό ουσιαστικά αγώνα που έδωσε φέτος στον κλειστό στίβο, αφού λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε άλλα μίτινγκ αλλά και να προετοιμαστεί όπως ήθελε.

Τον χορό των μεταλλίων είχε ανοίξει το Σάββατο ο Κώστας Μπανιώτης. Ο Κομοτηναίος άλτης του ύψους κατέκτησε το μετάλλιο που τόσα χρόνια κυνηγούσε μετά από ένα συγκλονιστικό άλμα στα 2.26μ στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια, όπου αν αποτύγχανε θα έμενε 6ος.

Το μετάλλιο άγγιξε και ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επι κοντώ, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου σαν άνδρας (αφού είναι πολύ μικρός ακόμα σε ηλικία).

Με ένα χρυσό και δύο ασημενια μέχρι στιγμής, η Ελλάδα κατατάσσεται στις κορυφαίες δυνάμεις του κλασικού αθλητισμού στην Ευρώπη.

Και υπάρχουν ελπίδες και για άλλα μετάλλια, αφού το βράδυ αγωνίζονται οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό του άλματος επικοντώ γυναικών και ο Κώστας Δουβαλίδης στον τελικό των 60 μέτρων με εμπόδια.

Greuronews.com

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon