5o Εργαστήριο για την Ασφάλεια των Αγωγών Φυσικού Αερίου5o Εργαστήριο για την Ασφάλεια των Αγωγών Φυσικού Αερίου (Τίρανα, 28.2.2019)

Δημοσιεύθηκε: 04/03/2019 22:25 Τελευταία Ενημέρωση: 04/03/2019 22:25 Από: Tachydromos

Πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά σε ξενοδοχείο των Τιράνων το 5ο Εργαστήριο για την ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία σε συνεργασία με τον ελληνικό όμιλο MANAGEMENT FORCE (κ. Γεώργιος Πανόπουλος) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, με θέμα: “Oil and Gas Sector sharing HS experiences with other sectors and the Society” Η Πρέσβης της Ελλάδος, κα Ελένη Σουρανή, κατά τον χαιρετισμό της εκδήλωσης, τόνισε τη σημασία και τις προοπτικές της καθιέρωσης των προτύπων υγείας και ασφάλειας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Αναφέρθηκε επίσης, στην ελληνική επενδυτική δραστηριότητα στην Αλβανία, στον τομέα του φυσικού αερίου (ΔΕΣΦΑ), επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία του ΤΑΡ, ως κινητήριο δύναμη της διμερούς συνεργασίας Ελλάδος - Αλβανίας καθώς και στη δραστηριοποίηση της ΔΕΗ στη χώρα (PPC Albania) σε υδροηλεκτρικά έργα, κ.ά.

Η εκδήλωση είναι εντεταγμένη στο πλαίσιο των εξωστρεφών δράσεων του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας με το γενικότερο τίτλο “Window to Greece".

Σημειώνεται ότι, το αλβανικό Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας παρέχει σταθερά από το 2015 την ένθερμη υποστήριξή του στις εκδηλώσεις αυτές οι οποίες έχουν πλέον καθιερωθεί ως πλατφόρμα διαλόγου για την ευαισθητοποίηση της αλβανικής κοινωνίας σε θέματα σχετικά με την υγεία και ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου. Η εφετινή διοργάνωση εστιάστηκε στην περαιτέρω αξιοποίηση της μέχρι τώρα εμπειρίας και τεχνογνωσίας και σε άλλους παραγωγικούς τομείς (π.χ. ενέργεια, ορυχεία, υδρογονάνθρακες).

Στο Εργαστήριο συμμετείχαν ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του αλβανικού Υπουργείου Ενέργειας και Υποδομών, διευθυντικά στελέχη του TAP, εμπειρογνώμονες από την EBRD καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του κλάδου υγείας και ασφάλειας. Σημειώνεται ιδιαίτερα και η συμμετοχή ομάδας φοιτητών από τη Σχολή Γεωλογίας και Ορυχείων του Πανεπιστημίου των Τιράνων.

Πηγή: FB/ greqia ne shqiperia

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon