Αμυντική συνεργασία Κροατίας – Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 13/03/2019 13:58 Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2019 13:58 Από: Tachydromos

Στην υπογραφή μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης, που αναμένεται να δώσει ώθηση στην αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, προχώρησαν οι υπουργοί Άμυνας της Κροατίας και της Αλβανίας, Ντάμιρ Κρστίσεβιτς και Όλτα Τζάκα αντίστοιχα.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις τρέχουσες προκλήσεις ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και επιβεβαίωσαν τις παραδοσιακά καλές διμερείς σχέσεις που βασίζονται στη μακροχρόνια φιλία και συνεργασία τους.

Ο κ. Κρστίσεβιτς έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα ναυτικών σπουδών στο Σπλιτ, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της στρατιωτικής ακαδημίας “Φράνιο Τούτζμαν” και του Πανεπιστημίου του Σπλιτ, επισημαίνοντας ότι μπορούν να το παρακολουθήσουν Αλβανοί μαθητές στρατιωτικών σχολών, την περίοδο 2021-2022.

Υπενθύμισε επίσης ότι το τρέχον έτος Κροατία και Αλβανία συμπληρώνουν δέκα χρόνια που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, γεγονός που – σύμφωνα με τον Κροάτη υπουργό Άμυνας – συνέβαλε στη σταθερότητα και την ασφάλεια των δύο χωρών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και χαρακτήρισε εγγύηση ασφάλειας για την Κροατία και την Αλβανία την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, ευχαρίστησε την Κροατία για τη στήριξη που παρέχει στην Αλβανία, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή της πορεία και υπογράμμισε την ανάγκη εντατικοποίησης της διμερούς συνεργασίας στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας.

Slpress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon