Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Αλβανία: Η διαφθορά καλά κρατεί…

Δημοσιεύθηκε: 14/03/2019 12:57 Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2019 12:57 Από: Tachydromos

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε σήμερα έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για όλες τις χώρες του κόσμου και σε αυτές περιλαμβάνεται η Αλβανία, γράφει το αλβανικό politiko.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους κλάδους της αλβανικής κυβέρνησης, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ενώ λίγα πράγματα έχουν γίνει σχετικά με το νόμο περί κυρώσεων εναντίον ανώτερων υπαλλήλων.

«Ο νόμος προβλέπει ποινικές κυρώσεις για διαφθορά στους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά το νόμο, και αξιωματούχοι συχνά εμπλέκονται σε πρακτικές διαφθοράς μένουν ατιμώρητοι.

Η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης. Ο νόμος απαγορεύει σε άτομα με ποινικό μητρώο να υπηρετούν ως δήμαρχοι, βουλευτές ή σε κυβερνητικές κρατικές θέσεις», αναφέρει η έκθεση.

Σημειώνεται ακόμη ότι έχει γίνει πρόοδος στη διερεύνηση της διαφθοράς σε χαμηλά κλιμάκια, αλλά σε περιπτώσεις ανώτερων αξιωματούχων οι εισαγγελείς αποσύρονται λόγω φόβου για εκδίκηση και έλλειψης μέτρων για την προστασία τους.

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon