Γερμανία: Προτεραιότητα η ευρωπαϊκή προοπτική Αλβανίας & δυτ. Βαλκανίων

Δημοσιεύθηκε: 14/03/2019 15:08 Τελευταία Ενημέρωση: 14/03/2019 15:08 Από: Tachydromos

“Ελπίζω ότι θα υπάρξει θετική απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ τον Ιούνιο του 2019” δήλωσε o υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ (Michael Roth), κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Γκεντ Τσακάι, στο Βερολίνο.

Ο κ. Ροτ ανέφερε ότι προτεραιότητα για τη Γερμανία αποτελεί η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και των Δυτικών Βαλκανίων, όπως μετέδωσε το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ. Ο κ. Ροτ τόνισε ότι η Αλβανία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και η χώρα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την ικανοποίηση των πέντε προϋποθέσεων της ΕΕ. “Ο έλεγχος στο δικαστικό σύστημα είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση”, δήλωσε ο κ. Ροτ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακάι τόνισε ότι η Αλβανία θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Γερμανία και να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις ώστε να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο κ. Τσακάι ευχαρίστησε τον κ. Ροτ για την υποστήριξη της Γερμανίας στην προσπάθεια της Αλβανίας να ενταχθεί στην ΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon