Πρώην ΥΠΕΞ Αλβανίας για οριοθέτηση ΑΟΖ: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τελειώσουμε με το πακέτο των ζητημάτων

Δημοσιεύθηκε: 19/03/2019 10:03 Τελευταία Ενημέρωση: 19/03/2019 10:03 Από: Tachydromos

Την πεποίθησή του ότι σύντομα θα κλείσουν όλα τα θέματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και θα συμβάλει σε αυτό και η Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Πάντοτε υποστηρίζαμε τις προσπάθειες που θα οδηγούσαν την Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία στην ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας. Έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι ο αλβανικός παράγοντας στη Βόρεια Μακεδονία είναι ο παράγων ‘κλειδί’ για τη σταθερότητα και την πολυεθνική δημοκρατία στη χώρα. Για αυτό πιστεύουμε ότι η Συμφωνία είναι σημάδι σταθερότητας, που έρχεται από τα Βαλκάνια”, δήλωσε ο Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Αναφερόμενος στις ελληνοαλβανικές συνομιλίες που διεξήχθησαν επί των ημερών του με τον Νίκο Κοτζιά για τη συνολική διευθέτηση των διμερών θεμάτων και την οριοθέτηση της ΑΟΖ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας σημείωσε ότι: “Tώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τελειώσουμε το πακέτο των ζητημάτων που συζητούμε τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια. Διότι υπάρχουν όλες οι πιθανότητες ότι αυτό το πακέτο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί”.

Σχετικά με την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Αλβανία ο Ντιτμίρ Μπουσάτι ανέφερε: “Είμαι βέβαιος ότι αυτή η κατάσταση θα εξομαλυνθεί πολύ σύντομα”.

http://www.real.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon