Αποπομπή Γενικού Προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα

Δημοσιεύθηκε: 20/03/2019 13:24 Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2019 13:24 Από: Tachydromos

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας δημοσιοποίησε σήμερα την απόφαση του για αποπομπή απ’ τα καθήκοντα του Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας της Αλβανίας στα Ιωάννινα. Επίσης έγινε γνωστό ότι πειθαρχική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη για την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Αθήνα.

Αμφότερα τα μέτρα σχετίζονται με την υπόθεση των ταξιδιωτικών εγγράφων αλβανών υπηκόων που τα είχαν αιτηθεί και θα παραλάμβαναν στις προξενικές υπηρεσίες της Πρεσβείας στην Αθήνα. Τα διαβατήρια αυτά αλλά και αστυνομικές ταυτότητες μεταφέρονταν προς την Ελλάδα ασυνόδευτα, σε κοινές ταξιδιωτικές τσάντες χωρίς διακριτικά διπλωματικού ταχυδρομείου και με τα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από Τίρανα προς Αθήνα. Εντοπίστηκαν στην Κακκαβιά από τις τελωνειακές αρχές και δεσμεύτηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Φέρεται στη συνέχεια να παρελήφθησαν απ’ τον Γενικό Πρόξενο κ. Περβίν Γκικουρία ο οποίος με δικό του αυτοκίνητο τα μετέφερα προς Αθήνα. Το αυτοκίνητο διαρρήχθηκε και κλάπηκε ευάριθμη ποσότητα διαβατηρίων.

Κατόπιν τούτων ακολούθησε σύσκεψη στο ΥπΕξ παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα που ενώ τυπικά είναι και Υπουργός Εξωτερικών έχει αναθέσει αρμοδιότητες στον ΥφΥπΕξ κ. Τσάκα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon