Χιμάρα: Στην τελική ευθεία για κατάθεση προσφυγών κατά της υπουργικής απόφασης 708

Δημοσιεύθηκε: 21/03/2019 16:38 Τελευταία Ενημέρωση: 21/03/2019 16:38 Από: Tachydromos

Μετά από μεγάλη προσπάθεια από τους δικηγόρους και την προθυμία των πολιτών έχουμε συγκεντρώσει γύρω στους 250 φακέλους και είμαστε στην τελική ευθεία για να καταθέσουμε τις πρόσφυγες. Θα επικοινωνήσουμε με τον καθένα για να συμπληρωθεί ο φάκελος και να γίνουν οι εξουσιοδοτήσεις προς τους δικηγόρους έτσι ώστε στην αρχή της επόμενης εβδομάδας να καταθέσουμε τις πρόσφυγες. Η διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών από οικογένειες που δεν πρόλαβαν να τα φέρουν, θα συνεχιστεί.

Από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης 708, κυβερνητικά στελέχη στη Χιμάρα αλλά και η διοίκηση του δημαρχείου, διέδιδαν ότι η Υπουργική Απόφαση θα καταργήθεί, η πως θα τροποποιηθεί, με αποκορύφωμα την συνάντηση που είχε ο πρώην Υπουργός Ενέργειας Νταμιάν Γκικνούρι με στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος Χιμάρας.

Συγκεκριμένα την 18η Ιανουαρίου ο βουλευτής της περιοχής και συντοπίτης μας κ. Γκικνούρι, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του πως εντός ενός μήνα η Υπουργική Απόφαση 708 θα καταργηθεί, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Αυτή η παραφιλολογία και η προσπάθεια διαχείρισης μιας δυσάρεστης κατάστασης για το σοσιαλιστικό κόμμα απέτρεψε πολλούς συμπατριώτες μας στο να φέρουν τα χαρτιά τους και να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση εκ μέρους της κυβέρνησης να καταργήσει την ΥΑ 708 αλλά με νομοθετικές πρωτοβουλίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Είναι ξεκάθαρο πως οι ενέργειες της συγκεκριμένης κυβέρνησης στο περιουσιακό, κατά την πενταετία του κυβερνά, είναι βάση οργανωμένου σχεδίου και όχι εκ παραδρομής.

Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο, θέλουν να αφαιρέσουν την περιουσία από τον ντόπιο πληθυσμό, τα μέλη της Γηγενούς Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας , με σκοπό να την χαρίσουν σε προσωπικούς φίλους και υποστηρικτές του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Καλό θα ήταν οι συμπατριώτες μας να αποστασιοποιηθούν από αυτές τις δραστηριότητες και μεθοδεύσεις και να μην δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες που απογυμνώνονται από κάθε οικονομικό πόρο. Και η ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος ο κόσμος να μην χάσει την περιουσία του είναι η δικαστική οδός.

Πηγή: Himara.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon