Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 21/03/2019 16:30 Τελευταία Ενημέρωση: 21/03/2019 16:30 Από: Tachydromos

Κλιμακώνονται οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, με τους διαδηλωτές να εμπλέκονται σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν για την προστασία του κοινοβουλίου.

Άλλη μία αντί-κυβερνητική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα την Πέμπτη, οδήγησε σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Μερικοί από τους διαδηλωτές αποπειράθηκαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας, να ρίξουν μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους άνδρες των σωμάτων επιβολής του νόμου. Η αστυνομία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και κανόνια νερού ενάντια στους διαδηλωτές.

«Είναι η ώρα να μπείτε στο Κοινοβούλιο και να σύρετε όλους εκείνους που έχουν κλέψει [από] τους Αλβανούς. Οι πολίτες είναι εκείνοι που αποφάσισαν τη συνέχιση της διαμαρτυρίας, εμείς, δεν αποδεχόμαστε το διάλογο με συμμορίες, όπως και οι ΗΠΑ, δεν δέχονται το διάλογο με τρομοκράτες», ανέφερε στον ιστότοπο Albanian Daily News, ο πρώην βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Κλέβις Μπαλιού.

​Ο ιστότοπος ανέφερε επίσης ότι ένας διαδηλωτής υπέστη τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από μολότοφ.

Μια παρόμοια διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην αλβανική πρωτεύουσα στις 16 Μαρτίου, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα και κανόνια νερού, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν στο κοινοβούλιο.

​Οι αστυνομικές αρχές έχουν κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον 33 ατόμων για τις επιθετικές ενέργειές τους κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατηγορεί τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και την κυβέρνηση του για διαφθορά, εγκληματικές δραστηριότητες και νοθεία στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2017, ζητώντας από τον επικεφαλής της κυβέρνησης να παραιτηθεί.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στη βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

sputniknews.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon