Αναζητούνται οι δράστες 69 πυρκαγιών του τελευταίου 20ήμερου

Δημοσιεύθηκε: 26/03/2019 08:27 Τελευταία Ενημέρωση: 26/03/2019 08:27 Από: Tachydromos

Ο γενικός διευθυντής εκτάκτων αναγκών, Χάκι Τσάκο, προέτρεψε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την αναζήτηση και τη σύλληψη των δραστών των πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα.

Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης ο Τσάκο είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών και η Διεύθυνση Πολιτικής Εκτάκτων Αναγκών παρακολουθούν την κατάσταση που εξελίσσεται τελευταία, καθώς δεκάδες πυρκαγιές, μήνα Μάρτιο, έχουν καταστρέψει πολλές περιοχές σε σχεδόν όλους τους νομούς της χώρας.

«Από τις 3 Μαρτίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει 69 εμπρησμοί με αποτέλεσμα να καούν 167 εκτάρια βοσκοτόπων και δασών που θεωρούνται προστατευόμενες περιοχές, με πολύ σοβαρές συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον», είπε ο Τσάκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το φαινόμενο είναι ασυνήθιστο σε τέτοια εποχή, προσθέτοντας ότι όλες οι πυρκαγιές έχουν γίνει με ανθρώπινο χέρι για ιδιοτελείς σκοπούς.

«Ζητάμε από την κρατική αστυνομία και την εισαγγελία να γίνεται πιο συστηματική συνεργασία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραστών των εμπρησμών εκ προθέσεως και την οδήγησή τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής εκτάκτων αναγκών.

ata.gov.al

Echedoros-a gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon