Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες στη Γενική Γραμματεία της ΔΣΟ

Δημοσιεύθηκε: 07/04/2019 21:14 Τελευταία Ενημέρωση: 08/04/2019 14:34 Από: Tachydromos

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, συμμετείχε στις εργασίες της Διεθνούς Γραμματείας του οργανισμού που έλαβαν χώρα στην Λεμεσό της Κύπρου από τις 3 έως τις 5 Απριλίου.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Γραμματείας καθώς και τους προέδρους των επιτροπών της ΔΣΟ για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Αλβανία γενικά και για την παραβίαση των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ειδικά.

Ο κ Ντούλες έκανε ιδιαίτερη μνεία στις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης Ράμα που στοχεύουν στην υφαρπαγή των γαιών, ιδιοκτησία μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στην ευρύτερη παράκτια περιοχή του Ιονίου και την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων για την προστασία των περιουσιών τους.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, τα μέλη της Γενικής Γραμματείας και οι Πρόεδροι των επιτροπών της ΔΣΟ έγιναν δεκτοί και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ Συλλούρη και τον Υπουργό Εξωτερικών κ Χριστοδουλίδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κκ Χρυσόστομος υποδέχθηκε τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας και εγκαινίασε στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ´ την έκθεση έργων διεθνούς διαγωνισμού εικονογραφικής τέχνης που διοργάνωσε η ΔΣΟ με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού».

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon