Συγκρούσεις αστυνομίας και κατοίκων για την κατεδάφιση των σπιτιών τους

Δημοσιεύθηκε: 09/04/2019 17:09 Τελευταία Ενημέρωση: 09/04/2019 17:10 Από: Tachydromos

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το πρωί βρέθηκαν στην περιοχή του Ποταμού Μπρέγκου, προκειμένου να υποστηρίξουν τα κρατικά συνεργεία στην κατεδάφιση κατοικιών στο πλαίσιο της επέκτασης της νέας λεωφόρου, αναφέρει το αλβανικό δημοσίευμα.

Μετά από περισσότερες από επτά ώρες με συγκρούσεις σώμα με σώμα με την αστυνομία, οι περισσότεροι κάτοικοι του Ποταμού Μπρέγκου έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.¨

Από τις συγκρούσεις τραυματίσθηκαν τέσσερα τραυματισμένα άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο ‘τράουμα’ (trauma).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δήμαρχος Έριον Βελιάι έχει καθησυχάσει τους κατοίκους, ανακοινώνοντας ότι θα λάβουν επιδόματα κοινωνικής στέγασης και ενοικίου.

Επί του παρόντος, στην περιοχή υπάρχουν κρατικά μηχανήματα τα οποία γκρεμίζουν τα υπόλοιπα σπίτια και οι υπάλληλοι του δήμου εργάζονται για να καθαρίσουν την περιοχή.

Οι κατεδαφίσεις των σπιτιών άρχισαν στις 6 το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο της επέκτασης της λεωφόρου των Τιράνων.

Χθες οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τα συνεργεία με ραβδιά στα χέρια τους. Για τη διάλυση των κατοίκων η αστυνομία χρησιμοποίησε φυσικό αέριο.

Η τηλεοπτική δημοσιογράφος Κλεσιάνα Όμερ ανέφερε ότι μερικοί από τους κατοίκους που επιτέθηκαν στην αστυνομία, οδηγήθηκαν στο τμήμα.

Σύμφωνα με την ‘shqiptaria’ οι κάτοικοι δεν θα σταματήσουν, αλλά θα αποστείλουν την υπόθεση στο δικαστήριο του Στρασβούργου.

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon