Κρατικοί αξιωματούχοι σήμερα στο Φυλάκιο Επισκοπής

Δημοσιεύθηκε: 10/04/2019 16:10 Τελευταία Ενημέρωση: 11/04/2019 22:10 Από: Tachydromos

Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου: Να συλληφθούν οι δράστες που περιφέρονται ελεύθεροι στη χώρα...

Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο της Άνω Επισκοπής, με την ευκαιρία της 25ης επετείου αιματηρού μεθοριακού επεισοδίου που είχε σημειωθεί στις 10 Απρίλη 1994, οι φορείς της πολιτείας στο Αργυρόκαστρο διοργάνωσαν ειδική τελετή μνήμης.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής καθώς και ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αποδόθηκαν τιμές στα δύο θύματα της επίθεσης ομάδας οπλισμένων που κατά την επικρατούσα εκδοχή εισήλθε απ την Ελλάδα στο στρατόπεδο νεοσύλλεκτων που φιλοξενούσε τότε 130 νέους. Θύματα ήταν ο αξιωματικός Φ. Σέχου και ο στρατιώτης Α. Γκίνη.

Λίγες εβδομάδες πριν ανακοινώθηκε ότι οι εισαγγελικές αρχές της Αλβανίας ξανάνοιξαν το φάκελο του αιματηρού επεισοδίου. Προφανώς η εκ νέου αναμόχλευση της υπόθεσης στοχεύει την ΕΕΜ καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργούν διαρροές και ΜΜΕ θέλουν αναμεμειγμένα στο επεισόδιο μέλη της Ομογένειας και με στόχο εδαφικές διεκδικήσεις.

Ο ε.α. Συνταγματάρχης, Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου κ. Α. Αλίου εξ άλλου με δηλώσεις του σήμερα απ την Επισκοπή έριξε λάδι στη φωτιά καθώς κάνει έκκληση για επίσπευση εισαγγελικών ερευνών προκειμένου κατ αυτόν οδηγηθούν στο εδώλιο οι δράστες που περιφέρονται ελεύθεροι στη χώρα. Διπλωματικά συμπλήρωσε ότι η επανεξέταση της υπόθεσης πρέπει να γίνει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και για να μην επαναληφθούν και πάλι ανάλογα στο μέλλον.

Στην κρατική τελετή επίσημο λόγο εκφώνησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργυροκάστρου κ. Π. Βατότσι.

Να σημειωθεί ότι η Επισκοπή είναι ιστορική κοινότητα της ΕΕΜ και συμπεριλαμβάνεται στο Δήμο Δρόπολης που επίσης ιστορικά και σχεδόν εξ ολοκλήρου συνθέτουν κοινότητες ελλήνων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon