Ακόμη ένας στρατιωτικός υπό κράτηση για Τζιχάντ

Δημοσιεύθηκε: 17/04/2019 14:45 Τελευταία Ενημέρωση: 17/04/2019 14:58 Από: Tachydromos

Τις προηγούμενες μέρες άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αλβανικής Αστυνομίας συνέλαβαν πρώην κομάντο, στρατιωτικό των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανίας, με την κατηγορία προετοιμασίας για τρομοκρατική δράση και διάδοση περιεχομένου με θρησκευτικό φονταμενταλισμό στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για τον Εζέν Ούκα (Erzen Uka), που ζούσε στο χωριό Γκιόρμ της Κρούγιας. Η Εισαγγελία Βαρέων Ποινικών Αδικημάτων πρότεινε και το Δικαστήριο επέβαλε την ποινή της προφυλάκισης του ως άτομο με ιδιαίτερα επικίνδυνες τάσεις και έτοιμο να προβεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο Ούκα ως μέλος του Συντάγματος Κομάντο του Αλβανικού Στρατού είχε συμμετάσχει στα πλαίσια υποχρεώσεων της χώρας σε διεθνείς αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Εκεί φαίνεται ότι ήρθε σε επαφή με ακραίες ομάδες του Ισλάμ και φονταμενταλιστές απόψεις των οποίων και συμμερίστηκε. Με την επιστροφή του στην Αλβανία αποστρατεύθηκε προκειμένου «στρατευθεί» στο στρατό του Αλλάχ.

Σε σκηνή άσκησης τρομοκρατικής ενέργειας που έκανε στα πλαίσια σχετικής του προετοιμασίας και που ανάρτησε στο διαδίκτυο προσέθεσε τον τίτλο: «Ο Μουσουλμάνος είναι στρατιώτης του Αλλάχ και ως τέτοιες πρέπει να πολεμά».

Τα ανήλικα παιδιά του επίσης φέρετε να φανάτιζε αλλά και να τα υπέβαλε σε σχετικές ασκήσεις επιθετικότητας και μίσους. Όλο αυτό το υλικό το οποίο αναρτούσε κατά διαστήματα σε λογαριασμούς του στο YouTube ή Face book έχουν συλλεχθεί απ’ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό εισαγγελικό φάκελο.

Στο δικαστήριο υπήρξε επίσης επιθετικός και αμετανόητος. Προειδοποίησε δε το δικαστικό σώμα (το δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων έγινε κεκλεισμένων των θυρών δεδομένου του χαρακτήρα της υπόθεσης) ότι όταν ελευθερωθεί θα έχουν λογαριασμό μαζί του. Προφανώς αρνήθηκε να σηκωθεί στο πόδι όπως ορίζουν οι δικονομικοί κανόνες καθώς είπε ότι μόνο στον Αλλάχ προσδίδει τιμές!!!

Να αναφερθεί ότι είναι επανειλημμένα τα σχετικά κρούσματα στις γραμμές των ειδικών δυνάμεων στρατού, αστυνομίας και μάλιστα και στην Προεδρικοί Φρουρά όπου άνδρες, ειδικά όσοι συμμετείχαν σε αποστολές στο εξωτερικό στη συνέχεια έγιναν εξτρεμιστές ως προς τις θρησκευτικές αντιλήψεις και φορείς της τρομοκρατικής δράσης. Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τις εγχώριες υπηρεσίες όσο και αυτές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon