Το Δημοκρατικό Κόμμα σχεδιάζει να εμποδίσει τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών

Δημοσιεύθηκε: 18/04/2019 23:35 Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2019 22:55 Από: Tachydromos

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει κάνει το τελευταίο βήμα προς το μποϊκοτάζ των εκλογών στις 30 Ιουνίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα έλαβε μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις σχετικά με την τύχη της τρέχουσας πολιτικής κρίσης και τις τοπικές εκλογές της 30ής Ιουνίου.

Μαζί με τους αντιπολιτευόμενους συμμάχους του, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να καταστήσει αδύνατο για τον πρωθυπουργό Edi Rama να πραγματοποιήσει τοπικές εκλογές στις 30 Ιουνίου.

Παρόλο που δεν προέκυψαν λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση που έλαβε αυτή η πολιτική δύναμη, είναι αυτονόητο ότι εάν το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίσει τις εκλογές, θα καλέσει όλους τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης να μπλοκάρουν αυτή τη διαδικασία με όλους τους δυνατούς τρόπους, όπως συνέβη με τις τοπικές εκλογές στην Καβάγια.

Μετά από τεράστιες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη αυτή, ο Edi Rama αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τις εκλογές στις 7 Μαΐου 2017.Αυτή η στρατηγική, η οποία θα ισχύει για όλους τους δήμους της χώρας στις 30 Ιουνίου, αποτελεί μέρος πολλών αποφάσεων που έλαβε το κόμμα την Πέμπτη (18 Απριλίου).

«Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας δεσμεύεται να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και το δικαίωμα της ελεύθερης ψήφου.

Ως εκ τούτου, δεν θα επιτρέψει να διεξαχθούν αυτές οι εκλογές, διότι θα υπαγορεύονται από το οργανωμένο έγκλημα και το βρώμικο χρήμα που καταστρέφουν τη δημοκρατία και τη βούληση του αλβανικού λαού», αναφέρει η δήλωση που εξέδωσε το κόμμα.

Νωρίτερα, σημαντικά στελέχη του κόμματος όπως ο Edi Paloka και ο Edmons Spaho δήλωσαν ότι θα εμποδίσουν τον Πρωθυπουργό Rama να διεξαγάγει τις τοπικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η αντιπολίτευση στη χώρα κατάφερε να πάρει 720 χιλιάδες ψήφους.

ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon