ΝΤΟΥΛΕΣ, κατά την υπογραφή διμερούςσυμφωνίας με το ΔΚ: Επιστροφή στη νομιμότητα σεβασμού των ανθρωπίνων και περιουσιακών δικαιωμάτων

Δημοσιεύθηκε: 23/04/2019 13:40 Τελευταία Ενημέρωση: 24/04/2019 22:36 Από: Tachydromos

Κατά τη συνάντηση υπογραφής διμερούς συμφωνίας συνεργασίας με το ΔΚ, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, έδωσε έμφαση στην επιστροφή της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού βίου της χώρας. Η βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, η καταστρατήγηση του πολιτικού βίου, η καταπάτηση και ωμή παραβίαση των περιουσιακών δικαιωμάτων, ειδικά στην κατά μήκους Ιόνια ακτή που ζει παραδοσιακά και σε συντριπτικούς αριθμούς η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία με ορίζοντα χρόνου, την οποία συμμερίζεται ο κάθε έλληνας βορειοηπειρώτης που έζησε τα τελευταία χρόνια το συνεχές σφυροκόπημα του κράτους και τους παρακράτους του ΈντιΡάμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του ευρωπαϊστή ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης, Λουλεζίμ Μπάσα, στον πολιτικό λόγο, αλλά και στις πραχτικές ενέργειες του οποίου όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην αλβανική πολιτική σκηνή, όσο κι αν αναζητήσει κανείς, δε βρίσκει ούτε λέξη ούτε πρόταση που να καταφέρεται κατά των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και της ίδιας της Ελλάδας. Επί θητείας του οποίου, επικεφαλής του Αλβανικού ΥΠΕΞ υπογράφηκε η συμφωνία για τους Τάφους των Ελλήνων Πεσόντων του Σαράντα και η Συμφωνία για την ΑΟΖ.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες απευθυνόμενος στα ΜΜΕ, τόνισε:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι οι πολιτικές εξελίξεις εισέρχονται σε ένα καινούργιο στάδιο ποιότητας κι ευθύνης. Υπάρχει σαφής πολιτική άρθρωση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης έναντι της διακυβέρνησης «Ράμα|» με συγκεκριμένη ατζέντα που εκτείνεται πιο πέρα από τους στενούς κομματικούς στόχους κι αγγίζουν την κεντρική ουσία του κράτους δικαίου και της λειτουργικής δημοκρατίας. Έχοντας αυτή την ξεκάθαρη αντιπολιτευτική άρθρωση και συνάμα τη μαζική στήριξη αυτού του κινήματος από πλευράς των πολιτών, δικαιωματικά απευθυνόμαστε στη συνείδηση των πολιτών: κανένας πολίτης δε συμβάλλει για το κράτος δικαίου, στην περίπτωση που δεν εκφράζει την καθημερινή εναντίωση, με κάθε μορφή και τρόπο, στα πλαίσια δημοκρατικών κανόνων, δηλώνοντας ότι κάθε επόμενο δευτερόλεπτο παραμονής του ΈντιΡάμα στην εξουσία είναι κι ένα επιπλέον κόστος για τη ζωή μας».

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης, χωρίς τον ΈντιΡάμα πρωθυπουργό, η οποία θα εγγυηθεί ελεύθερες και ισότιμες εκλογές και που θα ανοίξει το δρόμο στη δικαιοσύνη για να τιμωρήσει τους πολιτικούς εκείνους που αγόρασαν την ψήφο του λαού με τα λεφτά των ναρκωτικών και των εγκληματικών συμμοριών, όπως αποδεικνύουν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των αλβανικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών που ανέδειξε πρόσφατα η «Φωνή της Αμερικής».

«Το μήνυμα που θα ήθελα να αποστείλω σήμερα είναι: Πολίτες, αντιδράστε! Το κακό μας αγγίζει όλους», κατέληξε ο Ντούλες απευθυνόμενος στα ΜΜΑ μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon