Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Εκκλησία της Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε: 25/04/2019 13:05 Τελευταία Ενημέρωση: 25/04/2019 13:06 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Με την προσέλευση μεγάλου αριθμού Ορθοδόξων, τελέστηκε το Μυστήριο του Ευχελαίου στους Ιερούς Ναούς της Αλβανίας.

Οι πιστοί ενισχύθηκαν στα προσωπικά τους προβλήματα, καθάρισε η σκέψη τους και εστίασε στον ίδιο το Θεό.

Στον καθεδρικό Ναό Τιράνων την ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, στην ενορία Αγίου Νικολάου Ελμπασάν ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος και στην ενορία Αγίου Δημητρίου Βερατίου ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Και οι άλλοι Μητροπολίτες, Κορυτσάς κ. Ιωάννης, Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος και Φίερι κ. Νικόλαος, χοροστάτησαν σε ενορίες των επαρχιών τους.

Και στην πόλη των Αγίων Σαράντα προσήλθαν Ορθόδοξοι και χρίστηκαν από τος ιερείς με το καθαγιασμένο έλαιο.

Γενική ήταν η αίσθηση μεταξύ των Ορθοδόξων ότι οι όποιες αντιξοότητες της παρούσας ζωής, που θα πρέπει να κατανοηθούν ως παιδαγωγία του Θεού, μπορούν να ξεπεραστούν με την επίκληση της ευσπλαγχνίας Του.

Το Ευχέλαιο αναδεικνύει την καθολικότητα του έργου της σωτηρίας, που ενεργεί ο Χριστός. Και μας βοηθάει να ξαναβρούμε το χαμένο εαυτό μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά του.

Και όταν συμβεί αυτό, θα νιώσουμε το Θεό μέσα μας. Ο Θεός ούτως ή άλλως είναι μέσα μας, αλλά το αγνοούμε, γιατί, εμείς πολλές φορές βρισκόμαστε έξω από τον εαυτό μας, άρα δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό του.

Η καταφυγή στο Ευχέλαιο, που είναι αναγκαία, αποκαλύπτει τις διαστάσεις της πνευματικής φτώχειας και γυμνότητάς μας και μας απαλάσσει από τη δίνη μιας ψευδαίσθησης ότι είμαστε αυτάρκεις και αλώβητοι.

Είναι μια μυστηριακή πράξη, που μας στηρίζει στο καμίνι της πραγματικότητας και παράλληλα μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να καταλάβουμε ότι τα πάθη και οι εγωκεντρισμοί μας δεν τιθασεύονται με μια χαϊδευτική και κολακευτική αγάπη, αλλά με την αγάπη του Εσταυρωμένου, που σώζει.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon