Oι ηγέτες των θρησκειών της Αλβανίας στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Δημοσιεύθηκε: 29/04/2019 13:54 Τελευταία Ενημέρωση: 29/04/2019 22:56 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο επισκέφτηκαν οι εκπρόσωποι των άλλων θρησκειών της χώρας την ημέρα του Πάσχα.

Η παρουσία, εκτός του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα και άλλων πολιτικών παραγόντων της χώρας (μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες), καθώς και απλών ανθρώπων και παιδιών, των ηγετών των άλλων θρησκειών, στην εορταστική δεξίωση της Εκκλησίας της Αλβανίας, αποτελεί σημαντικό στίγμα και δείγμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι ο κόσμος μπορεί, αν το θέλει, να ζήσει ειρηνικά και να συνυπάρξει, παρά τις διαφορετικές πεποιθήσεις.

Δείχνει αφ' ενός την αναγνώριση, πέρα από τις όποιες διαφοροποιήσεις, ότι για την Ορθοδοξία η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί την κεντρική βάση της πίστης της.

Και αφ' ετέρου φανερώνει την ευρεία και αναμφίβολη αποδοχή στο πρόσωπο και στο έργο του Μακαριωτάτου, που με αλάνθαστο οδηγό του βίου του την Ανάσταση του Κυρίου, έρχεται κοντά με όλλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα θρησκεύματος, καταγωγής και γλώσσας, αλλά και με τη χάρη του Θεού τους έλκει στην αγκαλιά του.

Και αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος με την ακλόνητη πίστη του, η οποία δεν λειτουργεί και δεν εκφράζεται απομονωτικά, με διαχωριστικές γραμμές, αλλά με ανοχή και κατανόηση και συνεργασία και πρόσκληση, με τη θερμή προσευχή του, με τη ζηλευτή αυταπάρνησή του, με την καθαρή αγάπη του, με την ολοκληρωτική του θυσία, με την αγνή και αγγελική ζωή του, είναι στις ημέρες μας ένα σύμβολο ανάστασης. Ένας δείκτης, που δείχνει σταθερά την κατεύθυνση του ουρανού.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon