"H δύναμη της νεολαίας" - Ελληνική Συμμετοχή στην "Εβδομάδα της Ευρώπης" στα Τίρανα

Δημοσιεύθηκε: 06/05/2019 12:24 Τελευταία Ενημέρωση: 06/05/2019 12:24 Από: Tachydromos

Με τον κεντρικό τίτλο "H δύναμη της νεολαίας", η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνει την "Εβδομάδα της Ευρώπης" από τις 6 έως τις 10 Μαϊου στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας.

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις : Στην Ημερίδα με θέμα "Εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τα κωφά παιδιά στην Αλβανία", η οποία συνδιοργανώνεται με την Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, στις 7 Μαΐου και ώρα 15.00-16.00, στο Palace of Congress, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωφών θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των κρατών -μελών και της Αλβανίας για την προώθηση της εκπαίδευσης των κωφών παιδιών στη χώρα. Παράλληλα, η ημερίδα θα πλαισιώνεται από έκθεση με έργα μαθητών του Σχολείου Κωφών Τιράνων, την οποία επιμελήθηκε ο ζωγράφος Kώστας Ζιώνγκας.

Επισυνάπτεται στο παρόν το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Επίσης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, η Χορωδία Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στην καλλιτεχνική εκδήλωση " Τρίπτυχο για την Ειρήνη- Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης" η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαϊου και ώρα 19.30 - 21.00, στο Open Air Theatre, στα Τίρανα και στις 9 Μαϊου και ώρα 18.00- 19.30 στο Πανεπιστήμιο του Fieri. Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη.

Eπιπλέον, στο Ευρωπαϊκό Χωριό που θα στηθεί στο Τoptani Pedestrian Street των Τιράνων, στις 10 Μαϊου, από τις 12.00 έως τις 20.00, στο ελληνικό περίπτερο θα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, έκθεση με τα έργα που δημιούργησαν, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τα παιδιά τριών σχολείων στην Αλβανία, με την καθοδήγηση του ζωγράφου Κώστα Ζιώνγκα και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος.

Επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Χωριό θα εγκαινιάσουν στις 10 Μαϊου, στις 12.00, στη "Γωνιά των Ομιλητών", ο Πρέσβυς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία και ο Δήμαρχος Τιράνων, παρουσία Πρέσβεων των κρατών-μελών της Ε.Ένωσης.
Μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Χωριό, στις 15.30-16.00 θα διεξαχθεί συζήτηση με θέμα "Να κάνουμε περισσότερα για τα παιδιά και τους νέους με αναπηρίες".

Το επικαιροποιημένο αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων της «Εβδομάδας της Ευρώπης», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Ευρωπαϊκό Χωριό, επισυνάπτεται στο παρόν.

Συμμετέχετε στην "Εβδομάδα της Ευρώπης" !

Σχετικοί σύνδεσμοι : fb greece in albania-greqia në shqipëri και τα άλλα μκδ της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αλβανία

ΕuropeWeek2019#PowerofYouth" της Αντιπροσωπείας της Ε.Ένωσης στην Αλβανία

Europe Week 2019The Power of Youth!Programme of Events

EU Goes Back To School!Tuesday 7 May

Improving Educational Opportunitiesfor Deaf Children in Albania

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon