Ημερίδα της Ελληνικής Πρεσβείας «Εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τα κωφά παιδιά στην Αλβανία»

Δημοσιεύθηκε: 08/05/2019 19:09 Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2019 10:02 Από: Tachydromos

Πολυσήμαντα συμπεράσματα, ελπιδοφόρα μηνύματα και αλληλέγγυα συναισθήματα αποκόμισαν οι συμμετέχοντες στη χθεσινή Ημερίδα με θέμα "Εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τα κωφά παιδιά στην Αλβανία" που συνδιοργάνωσαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Πρεσβεία της Ελλάδος, στο πλαίσιο της "Εβδομάδας της Ευρώπης 2019".

Ο Πρέσβυς της Ε.Ενωσης στα Τίρανα Luigi Soreca ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν για την υλοποίηση της Ημερίδας και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι με την εν λόγω εκδήλωση η Αντιπροσωπεία της Ε.Ένωσης μαζί με την Πρεσβεία της Ελλάδος επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, ειδικά για τα παιδιά με προβλήματα ακοής και το δικαιώμά τους στη σωστή εκπαίδευση ως βασικά βήματα στη διάρρηξη του κύκλου της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η Πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Ελένη Σουρανή τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της συμπερίληψης της Ημερίδας στην "Εβδομάδα της Ευρώπης στην Αλβανία" και ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Κωφών της Ελλάδος για την προθυμία της να συμμερισθεί με την αντίστοιχη αλβανική τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται από την Ελλάδα .

Στη διάρκεια της Ημερίδας, η Εθνική Ένωση Κωφών Αλβανίας (ANAD) παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας "Κωφά Άτομα στην Αλβανία", σύμφωνα με την οποία το 98% των ατόμων με προβλήματα ακοής είναι λειτουργικά αναλφάβητοι και το 61% άνεργοι. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κ. Κωσταντίνος Σίμψης, ο σύμβουλος Α' ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος κ.Βασίλης Κουρμπέτης και η Προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου Κωφών & Βαρηκόων Αργυρούπολης κ. Σπυριδούλα Καρίπη παρουσίασαν τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα αλλά και προτάσεις συνεργασίας μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αλβανίας.

Στην Ημερίδα συμμετείχε η διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας κ. Μυρτώ Γκανούρη καθώς και διερμηνέας αλβανικής νοηματικής γλώσσας δια των οποίων αναδείχθηκε, επί τω έργω, ο καθοριστικός ρόλος της διερμηνείας νοηματικής γλώσσας. Η Ημερίδα πλαισιώθηκε εύστοχα και αρμονικά από την έκθεση που επιμελήθηκε ο ζωγράφος Kώστας Ζώγκας, με τα όμορφα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές του Σχολείου Κωφών Τιράνων.

Σε συνέχεια προηγούμενης κοινοποίησης σχετικά με την Ημερίδα, δημοσιεύουμε φωτογραφίες από τη θετική αυτή δράση που ανέδειξε το ζήτημα της εκπαίδευσης των κωφών στην Αλβανία με σκοπό την ενίσχυση και βελτίωσή της.

Συμμετέχετε στην "Εβδομάδα της Ευρώπης" !

Σχετικοί σύνδεσμοι:

fb greece in albania-greqia në shqipëri και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αλβανία#ΕuropeWeek2019#PowerofYouth" της Αντιπροσωπείας της Ε. Ένωσης στην Αλβανία

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon