Διείσδυση αίρεσης: «Οι Πρεσβευτές της Ειρήνης»

Δημοσιεύθηκε: 16/05/2019 16:03 Τελευταία Ενημέρωση: 17/05/2019 17:27 Από: Tachydromos

Ιδιαίτερη δράση αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα μια ακόμη περίπτωση απ’ τις αιρέσεις της Δύσης, στην Αλβανία. Ενώ είναι θρησκευτική αίρεση εμφανίζεται με το περίβλημα της δήθεν κοινωνικής οργάνωσης για καλό σκοπό. Πρόκειται για την «Ενωτική Εκκλησία» (Unification Church) του rev. Sun Myung Mun.

Εστιάζει ειδικά στου Ορθόδοξους πληθυσμούς και εσχάτως στις ελληνικές κοινότητες στις περιοχές μας: Αργυροκάστρου, Χιμάρας, Αγίων Σαράντα και Βούρκου. Δεν είναι νέο φαινόμενο αλλά πλέον κάνει εντύπωση το θράσος ως προς την πληθώρα των συναντήσεων που κάνει και η δημοσιότητα που επιδιώκει δικτυώνοντας στις οργανώσεις της τοπικούς άρχοντες, επιστήμονες και ακόμη και Ορθόδοξους κληρικούς.

Επωφελούμενα απ’ την περί των θεμάτων των ανθρώπων που στοχεύουν αλλά και τη γενικότερη συζήτηση που απασχολεί την κοινή γνώμη για την ειρηνική συμβίωση των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία, καπηλευόμενα τον τίτλο που φέρει η οργάνωση -«Πρεσβευτές της Ειρήνης»- τα στελέχη της Ομοσπονδίας, διοργανώνουν πλέον εκδηλώσεις προσέγγισης και ένταξης ακόμη και σε χώρους όπως τα δημοτικά καταστήματα κ.α. Εξ άλλου επικεφαλής της Οργάνωσης είναι πρώην υπουργός που εκμεταλλεύεται εντέχνως διασυνδέσεις του στο χώρο του κρατικού μηχανισμού.

Διαστάσεις και τρόπους περονόσπορος στο αμπέλι την άνοιξη έχει προσλάβει η νέα αυτή επιδημία που στοχεύει να προκαλέσει πλήγμα στο σώμα της Ορθοδόξου κοινότητας. Διαμοιράζουν ειδικές ταμπέλες σε ειδικές τελετές και στη συνέχεια καλούν σε τακτικές συναντήσεις τα πρόσωπα που έχουν δεχτεί τον «τίτλο του πρέσβη της ειρήνης». Όχι βέβαια της Ειρήνης του Θεού, αλλά αυτής του πάστορα Σαν Μυούγκη Μουν. Άθελα τους λόγω άγνοιας και μη κατάλληλης ενημέρωσης μετατρέπονται σε εργαλεία του πολλά μέλη της Ελληνικής κοινότητας. Ακούγεται ότι είναι στις πρακτικές της Οργάνωσης και η χρήση οικονομικών μέσων παρέχοντας διάφορα «βοηθήματα» πράγμα το οποίο στην οικονομική κρίση που διέρχεται η κοινωνία καθιστά ευάλωτα πολλά πρόσωπα.

Ενώ η «Ενωτική Εκκλησία» έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή σε διάφορες οικονομικές δραστηριότητες διεθνών επιχειρηματικών σχημάτων με αναφορά σε παραγωγή όπλων και βαριά βιομηχανία εν τούτοις καλύπτεται ως αίρεση πίσω απ’ τη μάσκα της ειρήνης, προσφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης κ.α.

Ιδρύθηκε ήδη απ’ το 1920 στην Κορέα με τον ισχυρισμό μάλιστα ότι το 1936 του εμφανίστηκε ο Χριστός και του ζήτησε τη συνέχεια του έργου του. Ενώ χρησιμοποιούν οι οπαδοί και τα στελέχη της Οργάνωσης την Αγία Γραφή και διάφορους χριστιανικούς όρους η διδαχή του Μουν είναι πέρα για πέρα αντιχριστιανική. Πλέον των 100 οργανώσεων που με διάφορους τρόπους καταλήγουν στο ίδιο σχήμα και αφανώς οδηγούν στην «Ενωτική Εκκλησία».

Στην Αλβανία όπως προαναφέρθηκε έχει από νωρίς την παρουσία της και τα πλοκάμια τα τελευταία 2-3 χρόνια απλώνονται εκτός απ’ την πρωτεύουσα και στην ύπαιθρο με πολύ έμφαση στις περιοχές όπου ζει η Ελληνική κοινότητα.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου έχει ήδη μιλήσει για το θέμα στους πιστούς και τους κληρικούς του επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της επαφής με τέτοιου είδους αιρέσεις ενώ εξήγησε ότι καμιά σχέση δεν έχει η «ειρήνη» την οποία ψευδώς πρεσβεύουν αυτοί με την ειρήνη του Αναστάντος Κύριου μας Ιησού Χριστού! Σε ενορίες μάλιστα της περιοχής όπου λειτουργούν κύκλοι γυναικών και ανδρών έχουν επίσης οργανωθεί ομιλίες αναφορικά με το θέμα ώστε να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση και να «αρθεί» το άλλοθι της άγνοιας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon