Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα από την Σχολή Ιστορίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Τιράνων

Δημοσιεύθηκε: 16/05/2019 16:14 Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2019 16:21 Από: Tachydromos

Ομάδα φοιτητών και καθηγητών από το Τμήμα Ιστορίας και το Τμήμα Αρχαιολογίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σχολής Ιστορίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Τιράνων πραγματοποίησε ταξίδι στην Αθήνα, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία.

Κατά το εξαημερο ταξίδι τους, οι Αλβανοί φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος" όπου στεγάζεται πλέον η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Παλαιογραφικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (όπου ενημερώθηκαν από τον καθηγητή κ. Αγαμέμνονα Τσελίκα για τις δραστηριότητες του ιδρύματος και τη συλλογή ελληνικών χειρογράφων), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (όπου ενημερώθηκαν, υπό την ξενάγηση του κ. Κωνσταντίνου Στάικου, για τις συλλογές αρχετύπων και περιηγητικών βιβλίων, για το αρχείο του Κ. Π. Καβάφη καθώς και για δύο εκδόσεις της Μοσχοπόλεως των ετών 1741 και 1744).

Ακόμη, επισκέφθηκαν και τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συναντήθηκαν με την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγήτρια κυρία Ελένη Καραμαλέγκου και τους εκπροσώπους των Τμημάτων και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο Σχολών. Επιπλέον, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας καθώς και στις νέες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής.

Η επικεφαλής βιβλιοθηκάριος κα Ειρήνη Σολομωνίδη υποδέχθηκε την ομάδα των Αλβανών καθηγητών και φοιτητών στους χώρους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκαν για τις σημαντικές συλλογές της βιβλιοθήκης, μεταξύ των οποίων τη συλλογή παλαιών έντυπων βιβλίων για τον εθνικό ήρωα των Αλβανών, Γεώργιο Καστριώτη Σκεντερμπέη.

Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε με δύο εκπληκτικές ξεναγήσεις στο νέο Μουσείο Ακρόπολης και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Πηγή: FB/Greece in Albania-Greqia në Shqipëri

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon