H συμμετοχή της Πρεσβείας της Ελλάδος στην «Εβδομάδα της Ευρώπης»

Δημοσιεύθηκε: 16/05/2019 16:19 Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2019 16:18 Από: Tachydromos

H συμμετοχή της Πρεσβείας της Ελλάδος στην «Εβδομάδα της Ευρώπης» #EuropeWeek2019, στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας (6-10 Μαϊου), ολοκληρώθηκε με το δημοφιλές ελληνικό περίπτερο στο Ευρωπαϊκό Χωριό στον κεντρικό πεζόδρομο της πρωτεύουσας που προσέλκυσε πλήθος κόσμου!

Το κοινό επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκδόσεις προώθησης του ελληνικού πολιτισμού, τουρισμού και γαστρονομίας, για τα ελληνικά βιβλία μεταφρασμένα στην αλβανική και για τις εξειδικευμένες μελέτες ευρωπαϊκών θεμάτων που εκτείθεντο στο ελληνικό περίπτερο. Πολλοί επισκέπτες μοιράζονταν με ενθουσιασμό τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα και νέοι και μικρά παιδιά εκδήλωναν την αγάπη τους για τη χώρα και την ιστορία της.

Το φιλικό κλίμα που αναπτύχθηκε με τον κόσμο συμμερίστηκε ο Πρέσβης της Ε.Ενωσης στην Αλβανία, κ. Luigi Soreca, κατά την επίσκεψή του στο ελληνικό περίπτερο όπου τον υποδέχτηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Ελένη Σουρανή.

Στο περίπτερο εκτέθηκαν και τα πρόϊόντα του επίσημου εισαγωγέα στην Αλβανία “Alehandro Group”, ελληνικά κρασιά και ούζο που έδωσαν την αφορμή για αλληλέγγυες / θερμές προπόσεις.

Επίσης, στο ελληνικό περίπτερο φιλοξενήθηκε και έκθεση με τα έργα που δημιούργησαν, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τα παιδιά τριών δημοτικών σχολείων στην Αλβανία καθώς και οι μαθητές του Σχολείου κωφών Τιράνων, με την καθοδήγηση του ζωγράφου Κώστα Ζώνγκα και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος.

Την ίδια ημέρα, στη δημόσια ενημερωτική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην "έδρα των ομιλητών" του Ευρωπαϊκού χωριού, με θέμα "Παιδιά και νέοι με αναπηρία", συμμετείχε στέλεχος της Πρεσβείας της Ελλάδος ο οποίος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της Πρεσβείας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση και ενίσχυση του νομοθετικού και εκπαιδευτικού πλαισίου των ατόμων με αναπηρία, στη χώρα.

ΠΗΓΗ: FB/Greece in Albania-Greqia në Shqipëri

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon