Μήνυμα Τσίπρα στην Αλβανία - Δεν θα υπάρξουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ, αν δεν υπάρξει πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας

Δημοσιεύθηκε: 20/05/2019 12:55 Τελευταία Ενημέρωση: 20/05/2019 12:56 Από: Tachydromos

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Financial Times αναφέρει ότι εξήγησε στον Έντι Ράμα, πρωθυπουργό της Αλβανίας, ότι τα Τίρανα πρέπει να προστατεύσουν καλύτερα τα δικαιώματα των Ελλήνων της χώρας του, αλλιώς η πορεία της χώρας προς την ένταξη στην ΕΕ θα κλείσει. Αν η Αλβανία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Τσίπρας λέει ότι «η Ελλάδα και εγώ προσωπικά θα υποστηρίξουμε μια πιθανή απόφαση τον Ιούνιο για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στην ΕΕ [μαζί]. . . Αλλά δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη διαδικασία προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας, αν δεν έχει σημειώσει πρόοδο η Αλβανία. Αυτό θα ήταν άδικο.»

Ο κ Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θέλει να κερδίσει τη φήμη του δασκάλου των άλλων, να ρίξει το βάρος σε άκαμπτους όρους για τις χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ. «Οι λαοί των Βαλκανίων χρειάζονται κάποιο κίνητρο... μεταρρυθμίσεις. Είναι σαν το μαστίγιο και το καρότο. Πρέπει να βλέπουν το καρότο, όταν όλα είναι σκοτεινά».

Πληροφορίες από το http://athina984.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon