Συνάντηση του κινήματος των 5 στην Λέζα: Δεν θα επιτρέψουμε εκλογές φάρσα στις 30 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε: 22/05/2019 12:50 Τελευταία Ενημέρωση: 23/05/2019 16:35 Από: Tachydromos

Η Λέζα ήταν ο επόμενος σταθμός της «Κεντροδεξιάς συμμαχίας». Οι ηγέτες των πέντε συμμαχικών με το ΔΚ κομμάτων, Βαγγέλης Ντούλες της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φατμίρ Μεντίου του Ρεπουμπλικανικού, Αγκρόν Ντούκα του Αγροτικού, Ναρντ Ντόκα των Χριστιανοδημοκρατών και του Ντασαμίρ Σέχι της Εθνικής Ανάπτυξης ανέπτυξαν ανοικτή συζήτηση με τα στελέχη και τους οπαδούς των κομμάτων των οποίων ηγούνται.

Σ’ αυτή τη διοργάνωση, η οποία είναι πια γνωστή ως το «Φόρουμ για Ελεύθερες Εκλογές» έγινε συζήτηση για το εύρος της πολιτικής, θεσμικής και οικονομικής κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα.

Κοινό συμπέρασμα είναι ότι, ενώ έχουν παρέλθει 30 χρόνια μεταβατικής περιόδου, έφτασε πια η ώρα ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν ελεύθερες, έντιμες και ισότιμες, μέσα από μια «Μεταβατική Κυβέρνηση» χωρίς τον Έντι Ράμα πρωθυπουργό.

Οι ηγέτες των πέντε κομμάτων δήλωσαν ότι οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 30 Ιουνίου σε μία φάρσα για τη δημοκρατία. Απευθύνοντας έκκληση στην αλβανική πολιτική να αποτρέψει τη σύγκρουσή και τη διένεξη, επεσήμαναν ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία των πολιτικών συνθηκών για τη σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης. Η οποία κυβέρνηση θα απελευθερώσεις τις εκλογές, την οικονομία και θα ανοίξει τον ευρωπαϊκό δρόμο για την Αλβανία, βάζοντας τέρμα, μετά από τη διέλευση τριών δεκαετιών, στην παρατεταμένη αλβανική μετάβαση από την δικτατορία στη δημοκρατία.

Η συνάντηση έληξε κάνοντας έκκληση στους πολίτες να κινητοποιηθούν όχι μόνο για να αποτρέψουν τη διεξαγωγή των εκλογών –φάρσα , αλλά και να εκδηλώσουν ευρεία συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που η ενωμένη αντιπολίτευση έχει καλέσει για τις 25 Μάιου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon