Σερβικές δυνάμεις κινούνται από το Κράλιεβο προς τα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Δημοσιεύθηκε: 28/05/2019 18:50 Τελευταία Ενημέρωση: 28/05/2019 18:50 Από: Tachydromos

Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων με στρατιώτες και όπλα αναχώρησε από τη σερβική πόλη Κράλιεβο κατευθυνόμενη προς το χωριό Ράσκα κοντά στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο. ενώ και σερβικό MiG-29 πέταξε επίσης στα σύνορα, αναφέρει ο σερβικός ραδιοφωνικός σταθμός Β92. Πριν βγει η φάλαγγα από το στρατόπεδο, την επιθεώρησε ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούλιν.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλέξανδρος Βούτσιτς εξέδωσε εντολή να τεθεί ο στρατός της χώρας σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα. Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία του αυτοανακηρυγμένου ως ανεξάρτητου Κοσσυφοπεδίου, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας την Τρίτη στις 5.55 εισήλθε στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, όπου συνέλαβε 22 άτομα.

Μεταξύ αυτών, τον Μιχαήλ Κρασνοσέκοφκι, υπάλληλο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο, πολίτη της Ρωσίας, που κρατήθηκε, αλλά απελευθερώθηκε και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τη δράση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες του τοπικού πληθυσμού – οι άνθρωποι άρχισαν να σηκώνουν οδοφράγματα στους δρόμους. Οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου τα κατέλαβαν με τη χρήση δακρυγόνων και βομβών κρότου λάμψης.

ΠΗΓΗ: https://vz.ru/

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο “υπουργός Εξωτερικών” του Κοσόβου, Μπεχτζέτ Πάκολι, ανέφερε ότι οι δυνάμεις της πρώην σερβική επαρχίας θα πραγματοποιήσουν περισσότερες επιχειρήσεις στις περιοχές σερβική πλειοψηφίας. Οι επιχειρήσεις ίσως γίνουν σήμερα, ίσως αύριο, ίσως τις ερχόμενες ημέρες, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι η πλευρά των Κοσοβάρων καταπολεμά… το οργανωμένο έγκλημα.

Οι δηλώσεις έγιναν στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας μετά τη συνάντηση που είχαν εκεί οι υπουργοί Εξωτερικών των βαλκανικών χωρών. Ο Σέρβος ΥΠΕΞ, Ίβιτσα Ντάσιτς, ανέφερε για το ίδιο θέμα, ότι οι δυο πλευρές πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου…

https://www.defence-point.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon