Συνάντηση του κινήματος των 5 στην Κάμζα: Ο Μέτα να παρατείνει 6 μήνες τις εκλογές, να ανοίξει ο δρόμος μεταβατικής κυβέρνησης

Δημοσιεύθηκε: 06/06/2019 13:52 Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2019 19:41 Από: Tachydromos

Οι πρόεδροι του «Φόρουμ για Ελεύθερες εκλογές», σύμμαχοι του ΔΚ της αντιπολίτευσης είχαν ως επόμενο σταθμό για την παρουσίαση των θέσεών τους για το ξεπέρασμα της πολιτικής, οικονομικής και θεσμικής κρίσης που μαστίζει την Αλβανία το Δήμο της Κάμζα.

Οι πρόεδροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους πολίτες να σκληρύνουν την αντίστασή τους και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της 2 Ιουνίου κι απηύθυναν έκκληση στον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας, ως η μοναδική συνταγματική αρχή της χώρας, να δηλώσει την παράταση των αυτοδιοικητικών εκλογών για τους έξι επόμενους μήνες.

«Βλέπετε όλοι σας ότι ο Ράμα βασιλεύει μόνος του ως σουλτάνος σε όλα τα αλβανικά ιδρύματα. Αυτός είναι «γύπας» που έβαλε παντού τα νύχια του κι έκλεψε τις εκλογές. Δεν μπορούμε να κατονομάσουμε ως κλέφτες μόνο μεμονωμένα άτομα ή δήμαρχοι, ήταν ο ίδιος εμπνευστής της παρεκτροπής της βούλησηςτου κυρίαρχου λαού. Δεν θα μπορούσε να κλέψεις ψήφους ο Ντάκο χωρίς την ευλογία του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στους ίδιους ανθρώπους έδωσε τη δυνατότητα να ασκούν εξουσία», είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κόμματος, Αγκρόν Ντούκα.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φατμίρ Μεντίου τόνισε σε έντονούφος: «Απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως η μόνη συνταγματική αρχή της χώρας, ο οποίος έχει χρέος να εγγυηθεί την ενότητα του λαού, την πλουραλιστική και δημοκρατική κοινωνία, ο οποίος συνταγματικά έχει την ευθύνη να εγγυηθεί την κοινωνία που στηρίζεται στην ελευθερία της ψήφου, να εκφραστεί υπέρ της παράτασης για ένα διάστημα 6 μηνών των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η προθυμία του να οδηγηθεί στη λύση αυτή έχει και τη δική μας προθυμία και κατανόηση, αλλά δεν έχει την προθυμία και την κατανόηση της εξουσίας του εγκλήματος».

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, στην παρέμβαση του εστίασε στην ουσία του θέματος: «Με την πάροδο του χρόνου φαίνεται σαν να έχουμε κι εμείς οι ίδιοι να έχουμε προσαρμοστεί με την ανισότητα, την αδικία, την κλεμμένη ψήφο. Συχνά μυθοποιούμε τους ασκούντες την εξουσία, τις κυβερνήσεις, αποδίδοντάς του ανεξέλεγκτες εξουσίες. Τέτοια φαινόμενα η Ευρώπη δεν τα αποδέχεται, είναι μη επιτρεπτές πραγματικότητες με τις οποίες δεν μπορεί να συνυπάρξει. Στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι διεφθαρμένοι πολιτικοί σαν τον Έντι Ράμα δεν μπορεί και δεν θα θεωρούνται ποτέ ως ισότιμοι. Η δική μας γενιά είναι μια αυταπάτη, αλλά πάνω μας βαραίνει η ευθύνη να μην είναι τέτοια και η επόμενη γενιά των παιδιών μας. Δεν δικαιούμαστε να χαρίσουμε μια ακέρια γενιά της δικής μας κοινωνίας στον Έντι Ράμα και στα ύπουλα κι απόκρυφα συμφέροντά του. Είναι η ώρα να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση».

Ο χαρισματικός πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ανάπτυξη, Ντασαμίρ Σέχου είπε με παραστατικό τρόπο ότι «αυτός ο άνθρωπος έχει βάλε το χέρι στην τσέπη καθενός μας και τα κλοπιμαία τα μοιράζεται με 10-15 άτομα. Μέρος των χρημάτων προέρχεται και από τις μαύρες δραστηριότητες του υπόκοσμου, από τα ναρκωτικά και το έγκλημα κι έχει προορισμό την αγορά της ψήφου. Πρόκειται πια για έναν φαύλο κύκλο: με τα λεφτά αγοράζουμε τις ψήφους, με τις ψήφους βάζουμε στο χέρι στην εξουσία για να κλέψουμε ξανά τις ψήφους και να ερχόμαστε πάντα στην ίδια αφετηρία, αφού διανύσουμε έναν πλήρη κύκλο. Θα πρέπει να σπάσουμε αυτή τη σχέση του μαύρου χρήματος με την εξουσία. Γι αυτό έχομε χρέος να ξεσηκωθούμε σε μια αντίσταση ζωής ή θανάτου».

Ο μοναδικός δρόμος είναι η διαμαρτυρία και η σύγκρουση. Όλα έχουν ένα τέλος, αυτό που αξίζουν. Τα σκάνδαλα ακολουθούν το ένα το άλλο, δεν πρόκειται μόνο για τη βούλησή να τον διώξουμε ή της αντιπολίτευσης να έρθει στην εξουσία. Δε ζητά εξουσία η αντιπολίτευση, δε ζήτηση πρωθυπουργία στο τραπέζι ο Μπάσα. Εμείς απαιτούμε την απομάκρυνση του πρωθυπουργού που είναι πια όμηρος των εγκληματικών συμμοριών», τόνισε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νάρντ Ντόκα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon