Συνεχίζεται η ένταση στην Αλβανία ενόψει των δημοτικών εκλογών

Δημοσιεύθηκε: 19/06/2019 12:26 Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2019 13:14 Από: Tachydromos

Το πρωί της Τετάρτης, στους δήμους της Καβαγιάς,Κάμζας,Μπεράτι, Σκραπάρι, Μπουρέλι, Κούκεσι κλπ. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, για τις εκλογές, όπως μεταφέρουν τα τοπικά μέσα

Συνεχίζεται η ένταση στην Αλβανία, μετά την απόφαση του Προέδρου Ιλίρ Μέτα να ματαιώσει τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.

Το πρωί της Τετάρτης, στους δήμους της Καβαγιάς,Κάμζας, Μπεράτι, Σκραπάρι, Μπουρέλι, Κούκεσικλπ. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, για τις εκλογές, όπως μεταφέρουν τα τοπικά μέσα.

Οι διαδηλωτές ζητούν να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις τα μέλη της Τοπικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, δίνοντας προθεσμία στην Αστυνομία μέχρι τις 16:00.

Μικροεντάσεις και συλλήψεις

Παρόμοιες μικροεντάσεις με τα ίδια αιτήματα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Τροπόγια, την Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν επτά συλλήψεις, όταν ομάδα ατόμων εισήλθε στο Μουσείο Ιστορίας και προχώρησε σε βανδαλισμούς Τοπικής Εκλογικής Επιτροπής.

Πέντε από τους συλληφθέντες διώκονται με το ποινικό αδίκημα της «οργάνωσης και της συμμετοχής σε παράνομες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις».

ΑΠΕ ΜΠΕ / ΤΑ ΝΕΑ.GR / BALKANWEB / SYRI.NET / ORANEWS.TV

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon