Ο ΡΑΜΑ ΚΑΙΕΙ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Δημοσιεύθηκε: 25/06/2019 12:05 Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2019 10:08 Από: Tachydromos

Όποιος παρακολούθησε στις λεπτομέρειες τη λογοδιάρροια του Ράμα κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών στο Καραχάτζι κατά την εκδήλωση παρουσίασης του υποψηφίου MEGA – ΣΚ για τις υποτιθέμενες εκλογές της προσεχής Κυριακής, σίγουρα παρατήρησε πώς, ενώ επέμενε ότι στο Δήμο έγιναν τεράστιες επενδύσεις, εκτόξευσε κι επιθέσεις κατά του νυν δημάρχου, τον οποίο πριν τέσσερα χρόνια ο ίδιος παρουσίαζε με τα ίδια επαινετικά σχόλια.

Λογικά, η σκέψη κάθε σκεπτόμενου θέτει το ερώτημα: Κάτι τρέχει στα γύφτικά. Κάπου διαφώνησαν; Τι δεν έκανε ο εν υπηρεσία δήμαρχος που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Ράμα και απέσυρε την υποστήριξή του;

Μπορεί όμως και να μην διαφώνησαν σε τίποτε, μπορεί και να μην είναι θέμα δυσαρέσκειας. Γιατί ο Ράμα, έναντι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ακολούθησε σταθερά την πολιτική διάσπασης και προώθησε κάθε άτομο ή κίνημα που επίκαιρα ή και σε βάθος χρόνου αντιτίθεται στη γνήσια έκφραση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού που είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ. Απέναντί τους επεδίωξε κι επιδιώκει σταθερά να παρατάσσει τους πιο πειθήνιους και τους άκρως συμφεροντολόγους. Και στο MEGA έβλεπε πάντα ένα πολιτικό-εθνικό συνοθήλευμα απ’ όπου μπορούσε να χρησιμοποιεί, κατά περίσταση, τις φιλοδοξίες ατόμων για να κάνει τη ζημιά που είχε κατά νου. Έτσι κι αλλιώς, έχει αποδειχθεί περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια ότι το MEGA είχε μια σταθερή αποστολή, να μπαίνει σφήνα στο ΚΕΑΔ. Στα πρώτα χρόνια συνεργάστηκε σταθερά με το τότε κόμμα εξουσίας, το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ με την άνοδο των Σοσιαληστών στην εξουσία έγινε, κώλος και βρακί, με εκείνους.

Αυτή τη χρονική στιγμή, κι ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ, το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα της καλπονοθείας στην Αλβανία διαχρονικά, πήρε απόφαση αρχών και παρατάχτηκε στις δυνάμεις που έχουν θέση πολιτικό στόχο την κάθαρση του εκλογικού συστήματος στην Αλβανία, εκεί στο MEGA, σαν δούρειος ίππος, έκαναν αμέσως πονηρές σκέψεις. Κι αν υποθέσουμε ότι είχαν τη «χρυσή ευκαιρία» να κατεβάσουν ανεξάρτητο υποψήφιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, έγιναν ξανά ένα με το ΣΚ και κατέβασαν κοινό υποψήφιο με τους σοσιαληστές, τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Το ίδιο είχαν κάνει και πριν τέσσερα χρόνια. Τότε όμως κατέβασαν τον προτιμητέο των Σοσιαληστών και τα κορυφαία στελέχη του MEGA αρκέστηκαν στις συμφωνηθέντες θέσεις των αντιδημάρχων στους Δήμους Φοινίκης κι Αγίων Σαράντα. Αυτή τη φορά οι ηγέτες του MEGA όμως ανέβασαν το παζάρι, επωφελούμενοι από τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε ο Ράμα. Ή κατεβάζομε εμείς το άτομο προτίμησής μας, είπαν στο Ράμα, ή δεν κατεβαίνουμε κι εμείς στις εκλογές, όπως και το ΚΕΑΔ. Κι επειδή ο Ράμα ήθελε εκπρόσωπο με τον οποίο θα μπορούσε να έλεγε να «και οι Έλληνες δεν απέχουν από τις εκλογές» (αν και στους δήμους Δερόπολης και Χειμάρρας, δεν κατόρθωσε να βρεις συνεργάτες), υπέκυψε στις πιέσεις και θυσίασε το νυν δήμαρχο, ο οποίος, χάρη της αλήθειας, δεν αποδείχτηκε ποτέ κατά τη θητεία του σκληρός πολέμιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ –ΚΕΑΔ, όπως θα τον ήθελαν.

Περιέργως, ο νυν δήμαρχος δεν εγκατέλειψε τον εκλογικό στίβο και κατέβηκε ανεξάρτητος. Λέτε να βγει η προφητεία έγκυρου αναλυτή που λέει ότι ο Ράμα εξάντλησε και την τελευταία ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις υπηρεσίες του MEGA και να βγάλει τον νυν δήμαρχο νικητή στις, κατά φαντασία, υποτιθέμενες εκλογές της προσεχής Κυριακής; Γιατί σε βάθος χρόνου ο ίδιος ο Ράμα δε βλέπει MEGA, αλλά ΕΛΠΙΔΑ, η οποία πεθαίνει τελευταία…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon