Στην κορυφή του κόσμου: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο MVP του ΝΒΑ - «Ευχαριστώ την Ελλάδα»

Δημοσιεύθηκε: 25/06/2019 08:36 Τελευταία Ενημέρωση: 25/06/2019 08:36 Από: Tachydromos

Πρόκειται για τον δεύτερο Ευρωπαίο, μετά τον Γερμανό Νοβίτσκι, που κατακτά το βραβείο - Το παρέλαβε με συγκινητική ομιλία, δάκρυα στα μάτια και σακάκι με τον Παρθενώνα! - Βραβείο καλύτερου προπονητή και για τον τεχνικό των Μπακς

Την κορυφαία διάκριση - μέχρι την επόμενη - της καριέρας του απολαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης του ΝΒΑ για την σεζόν που πέρασε. Πρόκειται για τον δεύτερο Ευρωπαίο, μετά τον Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι και το 2007 με τη φανέλα του Ντάλας, που κέρδισε το σχετικό βραβείο MVP!

Πρόκειται για την ανταμοιβή και αναγνώριση των προσπαθειών του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος οδήγησε τους Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ καθώς ο ηγέτης των Μπακς μέτρησε 27,7 πόντους, 12,5 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ.

Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν εμφανώς συγκινημένος ενώ σε ορισμένες στιγμές δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο  Γιάννης πήρε 78 στους 100 ψήφους ως πρώτος MVP, με τον Τζέιμς Χάρντεν να παίρνει 22 ψήφους. Ο Πολ Τζορτζ δεν πήρε καμία ψήφο, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο, για την πρώτη θέση και τελικά βρέθηκε στην τρίτη θέση με 56 ψήφους. 

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: 

Εκτός από τον Αντετοκούνμπο τα «ελάφια» πανηγυρίζουν για άλλα δύο βραβεία καθώς ο προπονητής της ομάδας Μάικ Μπουντενχόλζερ αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής του ΝΒΑ ενώ καλύτερος διοικητικός αναδείχθηκε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Τζον Χορστ.

Όπως έγραψαν οι Μπακς στο twitter «ένα παιδί από τα Σεπόλια, που ήρθε στο Μιλγουόκι και έγινε MVP!».

Protothema.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon