Παραβιάζουν παραλιακή ιδιοκτησία της Μονής Αγίου Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε: 29/06/2019 13:23 Τελευταία Ενημέρωση: 13/07/2019 10:20 Από: Tachydromos

Έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια ώστε μέρες τέτοιες που το πολιτικό κλίμα εντείνεται, και επί το πλείστον οι ευθύνες του αρμόδιου κρατικού μηχανισμού μένουν ορφανές, να σημειώνονται διάφορα κρούσματα σε κρίσιμα ζητήματα και σημεία για την Εκκλησία ή τον κοινοτικό μας βίο.

Ειδικά η πολύπαθη Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Τσούκα, στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου των Εξαμιλίων, γίνεται στόχος διάφορων επίδοξων καταπατητών που επωφελούνται από την ακαταστασία ή από παζάρι με τους τοπικούς άρχοντες λίγο πριν αυτοί εγκαταλείψουν τα καθήκοντα. Έτσι η περιοχή γύρω απ’ το Μοναστήρι ροκανίζεται χρόνο με το χρόνο.

Τα ίδια συμβαίνουν κι αυτές τις μέρες όπου η χώρα οδηγείται σε εκλογές και διαφαίνονται και στοιχεία εσωτερικής αποσταθεροποίησης. Και συνεργός των παραβατών είναι και ομογενής Αντιδήμαρχος των Αγίων Σαράντα που σαν ο στρουθοκάμηλος απ’ τη μια προσπαθεί να καλύψει τη Δήμαρχο και απ’ την άλλη την όλη αθλιότητα παραβίασης της ιδιοκτησίας της Μονής, σε σημείο μάλιστα μιας όμορφης ερημικής πλαζ να το βαπτίζει κοινοτικό έργο για υπηρεσίες στους παραθεριστές και κολυμβητές στην περιοχή!!!

Μεγάλα μηχανήματα από χθες και σήμερα επιχειρούν στο σημείο να ανοίξουν δρόμο και διαμορφώσουν δομήσιμο οικόπεδο πάνω στο κύμα της θάλασσας. Η αστυνομία ενώ έχει κάθε ευθύνη και αρμοδιότητα για τον έλεγχο αυτών των χωροταξικών αυθαιρεσιών παίζει το κρυφτούλι. Μια τον σταματάει, την άλλη τον αφήνει και αφού του ανακοινώνει του παραβάτη ότι θα τον συλλάβει και πάλι εκείνος μέσα στη νύχτα κουβαλάει μεγαλύτερα μηχανήματα.

Προφανώς δεν έχει μόνο την άδεια του Αντιδημάρχου, Γ. Μήτρου, που την υπέγραψε μάλιστα στις 26 Ιουνίου (μόνο 4 μέρες προ των εκλογών όπως τουλάχιστον το κόμμα του εκτιμά). Έχει και από ψηλότερα πλάτες με ότι φαίνεται. Και μάλλον γίνεται κάποια δοκιμή και αφού καταφέρει την παραβίαση θα εμφανιστούν όπως συνηθίζεται τα πραγματικά μεγάλα αφεντικά να κτίσουν «πάντα με άδεια» και σε «δικό τους φρεσκοαγορασμένο» οικόπεδο.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ενώ κατέχει μεγάλες εκτάσεις σε λιβάδια και δάση καθώς και ελαιόδεντρα ακόμη δεν τα έχει νομοτυπικά κατοχυρώσει λόγω ακριβώς τέτοιων σκοπιμοτήτων που ελλοχεύουν. Ωστόσο απ’ το 1994 γίνονται μεθοδικοί αγώνες από πλευράς της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου ώστε να κρατηθούν μακριά διάφοροι καταπατητές. Ο αγώνας αυτός παρόλο που δεν εκτιμάται έχει στην ουσία προστατέψει την περιοχή κατά κάποιο βαθμό συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού κάλους στην τουριστική ανάπτυξη.

Το συγκρότημα της Μονής που στα χρόνια του διωγμού είχε μετατραπεί σε στρατώνα συνοριακών δυνάμεων ανακαινίστηκε πλήρως απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο την περίοδο 2005-2007. Αποτελεί ιδιαίτερα επισκέψιμο σημείο για ξένους τουρίστες και περιηγητές καθώς επίσης λειτουργεί κάθε χρόνο κατασκήνωση για νέους και μαθητές λυκείου της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon