Δημόσια καταγγελία Προέδρου Δημοκρατίας για τον George Soros

Δημοσιεύθηκε: 02/07/2019 14:01 Τελευταία Ενημέρωση: 02/07/2019 14:01 Από: Tachydromos

Σε ένα σπάνιο για το χαρακτήρα του ξέσπασμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Ιλίρ Μέτα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την αθλία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πολιτικός και δημόσιος βίος της χώρας, κατηγόρησε ανοιχτά τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζώρτς Σόρος για ανάμειξη στα εσωτερικά της Αλβανίας.

Στην ουσία πρόκειται για κοινό μυστικό ότι όλη τη μετακομουνιστική περίοδο στο όνομα κάποιας «φιλανθρωπικής δράσης» ο Σόρος είχε για τα καλά διεισδύσει στην Αλβανία. Με την ανάληψη όμως της διακυβέρνησης της χώρας το 2013 απ’ τον Έντι Ράμα και την ομάδα του η χώρα σε όλο της το φάσμα παραδόθηκε κυριολεκτικά κουφάρι επικίνδυνων πειραματισμών στη διάθεση του Ιδρύματος του συγκεκριμένου μεγιστάνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προ ημερών είχε μιλήσει για τους κινδύνους που επιφέρει η διάθεση ελεύθερου πεδίου φράσης σε κάποιο διεθνές ίδρυμα που δεν κατονόμασε, ειδικά στον τομέα της δικαιοσύνης. Η διάλυση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτερου επί το πλείστον στο όνομα της δικαστικής μεταρρύθμισης στερεί αυτή τη λεπτή στιγμή πολύ ωφέλιμα συνταγματικά εργαλεία διαχείρισης της κατάστασης.

Σήμερα ήταν πολύ πιο άμεσος. Κατονόμασε τον Σόρος ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση Ράμα επιχειρεί στη χώρα πολύ επικίνδυνα πειράματα και αποτελεί τον πιο σκοτεινό παράγοντα για την κατολίσθηση της κατάστασης στην μακροπρόθεσμη αστάθεια με απρόβλεπτες διαστάσεις και συνέπειες.

Επί το πλείστον σε δραματικούς τόνους συνέκρινε τον εαυτό του με έναν ήρωα του περασμένου αιώνα, τον Αβνί Ρουστέμι για να προσδιορίσει τα όρια μέχρι που διατίθεται να φτάσει προκειμένου αντισταθεί στους σχεδιασμούς του Τζωρτζ Σόρος και της ομάδας Ράμα.

Προφανώς για όσους γνωρίζουν την εμμονή αυτών των εξωθεσμικών οργανώσεων δεν εύκολο να τους σταματήσει κανείς και να αντιστρέψει τα σχέδια τους. Ως εκ τούτου το ξέσπασμα του Προέδρου μάλλον αποτελεί σήμα προειδοποίησης των κινδύνων παρά δυνατότητα αντικειμενική για να βγουν απ’ το παιχνίδι που παίζουν.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon